{{ message.message }}
{{ button.text }}

Olvarit Hollandse Specials

Nou heeft Olvarit onlangs een nieuwe lijn geïntroduceerd die wel de moeite waard is om je kleintje aan te laten wennen: de Hollandse Specials.

Afbeelding blog 'Olvarit Hollandse Specials' Achtergrond blur afbeelding

Er zijn heel wat tekenen dat je kindje toe is aan zijn of haar eerst hapjes. Het duidelijkste teken is wel het sabbelen op de handjes. Dan is het zo ver: vast voedsel. We lepelen met alle geduld van de wereld de eerste hapjes van onze kleine naar binnen. Maar, geloof het of niet, baby's kunnen nog best wel kieskeurig zijn. Als ze iets niet willen, blijven de lipjes stijf op elkaar. Soms heeft een baby het nodig om een bepaalde smaak wel zo'n tien keer te proeven voordat hij of zij eraan gewend is. Nou heeft Olvarit onlangs een nieuwe lijn geïntroduceerd die wel de moeite waard is om je kleintje aan te laten wennen: de Hollandse Specials.

Olvarit Hollandse Specials

Wij Nederlands zijn best wel trots op onze Nederlandse keuken. Er zijn maar weinig mensen die in de winter niet kunnen genieten van een lekker bord hutspot met worst. Dus het kan natuurlijk helemaal geen kwaad om je kindje alvast te laten wennen aan de voor jou overbekende smaken van de Nederlandse keuken. Dan eet hij of zij straks met net zo veel smaak mee met de Nederlandse pot. Olvarit kwam met de volgende varianten.

Boerengroenteschotel

De boerengroenteschotel is bedoelt voor kleintjes vanaf acht maanden. Het is bedoelt als avondeten, wat best wel logisch klinkt, en het enige wat je hoeft te doen is de inhoud uit het potje halen, in een bordje of bakje te doen en op te warmen. Er zitten wel gluten in, dus als je kindje een glutenallergie heeft, zou ik dit potje laten staan.

Brabantse andijviestamppot

De Brabantse andijviestamppot kan gegeten worden door kindjes vanaf zes maanden. Het is de bedoeling dat de inhoud van potje wordt opgewarmd in een bordje en wordt gegeten rond het avondeten. Is je kindje allergisch voor koemelk of lactose? Dan kan je beter kiezen voor bijvoorbeeld de boerengroenteschotel en niet voor dit potje.

Grootmoeders hutspot

Voor kinderen met een allergie is dit een vrij veilig potje. Het bevat géén koemelk of lactose, géén gluten en zelfs géén kippeneiwit. Geef dit potje wel pas als je kindje zes maanden oud is, jongere baby's kunnen de inhoud waarschijnlijk nog niet verdragen. Zet het bordje met de opgewarmde inhoud rond het avondeten voor de neus van je kleintje.

Stoofpotje met kalfsvlees en tomaat

Zo rond de klok van zes mogen baby'tjes van minimaal acht maanden de inhoud van dit potje nuttigen. Het is, net als de hutspot, een veilig potje voor kinderen die last hebben van allergieën. Na een drukke dag hoeft de inhoud van dit potje alleen maar in een bordje te worden gedaan en even in de magnetron te worden gezet. Binnen een paar minuten zet jij je kindje dan gewoon een hartstikke gezonde en lekkere maaltijd voor!

Oma's stoofschotel met kip

En alweer zo'n lekker potje, ook voor kinderen met allergieën! Als je kindje zo'n zes maanden is, kan je hem of haar een opgewarmd bordje met deze lekkere stoofschotel neerzetten. Lekker, gezond en gewoon lekker Nederlands: de ideale combinatie!

Oma's ovenschotel met pompoen

Dit klinkt als iets wat in de meeste Nederlandse huishoudens niet zo heel veel genuttigd wordt, maar Olvarit maakt er gewoon iets lekkers van. Speciaal voor kindjes vanaf acht maanden, ook voor kindjes mét allergieën. Warm rond zes uur de inhoud van het potje op in het bordje van je kindje en smullen maar!

Ovenschotel met puree van doperwtjes

Alweer zo'n allergievriendelijk potje! Alle kindjes die ouder zijn dan zes maanden kunnen gebruik maken van dit potje. Het is bedoelt voor tijdens het avondeten en hoeft alleen maar te worden opgewarmd. Ideaal voor als je eigenlijk veel te druk bent om te koken, maar je jouw kindje wel een gezonde maaltijd voor wil zetten!

Zeeuwse wortelstamppot met ham

Dit klinkt heel erg lekker en is ook erg gezond, maar er zit wel één minpuntje aan: het kan sporen van koemelk bevatten. Als je kindje daar allergisch voor is, kan je dit potje beter laten staan. Is je kindje er niet allergisch voor, dan zou ik het zeker uitproberen! Wacht wel even tot hij of zij acht maanden is en vergeet vooral niet om de inhoud van het potje lekker op te warmen!

Met deze acht nieuwe smaken van Olvarit kan je met het menu van je kleintje nóg meer variëren! Het is belangrijk om je kindje te laten wennen aan nieuwe smaken, maar forceer het niet. Probeer het elke dag, maar ga hem of haar niet dwingen om iets te eten. Het komt vanzelf!

Geschreven door mama Judith

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je