{{ message.message }}
{{ button.text }}

Oja, ik was ook nog zwanger

Er was een zeer heftige periode afgesloten en het leven kon weer worden opgepakt. Voor zover mogelijk.

Afbeelding blog 'Oja, ik was ook nog zwanger'

Omdat ik zwanger was en nog een lief mannetje rond had lopen, was mijn leventje al weer aardig snel 'normaal'. Ik miste mijn moeder ontzettend maar omdat ze de laatste weken voor haar dood geestelijk ontzettend achteruit was gegaan, had ik al een soort van afscheid genomen. Hierdoor viel ik denk ik niet in een groot gat.

Stein en ik vermaakte ons prima. We gingen naar de peutergym en veel op visite. Mijn vader zou eigenlijk met pensioen gaan maar mocht gelukkig nog wat langer doorwerken (als conciërge op de school waar mijn moeder ook werkte) zodat hij wat te doen had

Ook had ik me weer beschikbaar gesteld voor invalwerk. Ik werd op en dinsdagochtend gebeld: of ik wilde invallen in het speciaal onderwijs. Als ik het niet wilde was het ook goed. Maar integendeel: ik stond te springen. Dit wilde ik altijd al heel graag! Ik heb me snel aangekleed, en mijn man de oppas laten regelen.

Doordat ik laat was gebeld, kwam ik pas om kwart voor 9 aan. Er werd direct naar mijn buik gekeken en ik werd gewaarschuwd: er kon agressie op school zijn dus moest ik oppassen. Dit schrok mij niet af want wel of niet zwanger: ik zou als invaller dit proberen te voorkomen of een andere leerkracht inschakelen.

Ik kwam in de klas en de onderwijsassistent was al begonnen. Ik werd warm ontvangen, ik heb kennis gemaakt en de oas het meeste laten doen. Maar wat was dit leuk zeg! Het was een klas vol autisten, groep 6/7/8. Helemaal mijn ding en ik mocht direct tot vrijdag blijven.

Een week later werd ik gebeld voor 2 dagen Voorgezet Speciaal Onderwijs werd 2 weken werd. Ook  heel erg leuk!

De week erna had ik de maandag vrij gepland: 2 december en Stein ging voor het eerst naar school. Ondanks dat het een drukke periode is, wilde ik hem niet na de kerstvakantie naar school te doen omdat ik 27 januari was uitgerekend. Dit gaf Stein tijd om te wennen op school. Stein had het er ontzettend naar zijn zin en ik had tijd om het hele huis goed schoon te maken. Alles voor de baby was al klaar, aangezien ik met Stein met 32 weken al premature weeën had. Het enige wat moest gebeuren was de kleertjes strijken.

4 december was ik helemaal niet lekker in orde. Ik moest spugen, had (constante) buikpijn en was erg moe. Stein is die middag bij mijn vader geweest. 's avonds was ik al weer aardig opgeknapt. 's nachts werd ik wakker met zeurende, lichte, rugpijn wat op en af ging. Shit... het zal toch niet.... zo begon het met Stein ook... ik twijfelde om de vk te bellen maar vond het ook weer niet zo nodig om iemand uit bed te bellen.

Ik viel in slaap maar de volgende ochtend hield  het aan en werd het erger. Ik belde toch de vk en gezien mijn verleden kwam ze voor haar dienst even langs. Johan heeft gelukkig altijd vrij op donderdag en bracht Stein naar school. Toen hij net terug kwam, arriveerde ook de vk.....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je