{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ode aan de draagdoek!

Ik zag ze altijd al lopen met bloemen in hun haar, vlechten tot op de grond en grote jurken, de draagmoeders. Nee zo zou ik niet worden.

Afbeelding blog 'Ode aan de draagdoek! '

image_1453753840.jpeg

Daar liep er weer eentje door de stad te slenteren. 1 kind aan de hand, 1 kind op de buik geknoopt met een soort tafellaken als een soort van aapje. Dat zag er echt niet uit! Wat een hippiegedoe zeg! Dat ik later zelf zou gaan dragen had ik niet kunnen bedenken.

Mijn zoontje was net een week oud en had nogal last van krampjes en huiluurtjes. Hij was niet stil te krijgen, doodvermoeiend! Hij was alleen stil als ik hem heen en weer wiegde. Leuk voor een paar minuten maar daar ben je snel klaar mee. Had van iemand een babybjorn gekregen en dat bleek de oplossing. Wat was ik blij met dat ding zeg! Eindelijk de handen vrij en mijn zoontje viel vrijwel meteen in slaap.

image_1453753050.jpeg

Na een tijdje vernam ik dat deze babybjorn niet ergonomisch was. Niet goed voor de heupjes van de baby. Ik kwam op internet terecht bij een rekbare doek. Die moet je om je heen knopen en daar doe je de baby lekker in. Wat een verademing! Zo kwam ik via Facebook terecht bij mama's die houden van dragen. Er ging een wereld voor mij open. Het bleek een hele verslaving te zijn! Moeders die voor honderden of zelfs duizenden euro's aan draagdoeken en draagzakken hadden. 

image_1453753220.jpeg

Na een tijdje begon het bij mij ook te kriebelen. Ik wilde wel graag een draagzak hebben. Handig voor even snel naar de winkel of gewoon lekker bij huis. Ik heb onderstaande draagzak gekocht waar ik nog steeds blij mee ben. 

image_1453753548.jpeg

Toen mijn ventje wat zwaarder werd was de rekbare doek geen optie meer. Je raadt het al, er moest een geweven doek komen. Dus zo gezegd zo gedaan! Ik zou nog wel veel meer doeken willen hebben, ik ben ook besmet met deze rare verslaving. Nee, ik ben geen doorgedraaide moeder maar wel een moeder die het fijn vindt om haar kindje lekker dichtbij te hebben. Hij ligt ook echt wel in de box of in de kinderwagen maar een draagdoek of zak is soms gewoon erg fijn en handig! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je