{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nutrilon H.A. 2

Nutrilon H.A. 2 is voor baby’s die een grotere kans hebben om een allergie te ontwikkelen. We vertellen je alles over Nutrilon H.A. 2 in dit artikel.

Afbeelding blog 'Nutrilon H.A. 2' Achtergrond blur afbeelding

Waar staat H.A. 2 voor?

H.A. staat voor Hypoallergeen. Dat wil zeggen dat je deze flesvoeding kunt geven aan baby’s ter preventie van een allergie (in dit geval een koemelkeiwit-allergie).

Nutrilon H.A. 1, dat voorafgaand aan H.A.2 wordt gegeven, is voor baby’s die een grotere kans hebben om een allergie te ontwikkelen. Dit zijn de baby’s waarvan een van beide ouders of een broertje of zusje een allergie heeft of heeft gehad, zoals eczeem, hooikoorts, astma of een voedselallergie. De 2 staat voor ‘opvolgmelk’. De nummer 1 wordt gegeven aan baby’s van 0 tot 6 maanden en vanaf 6 maanden kun je overstappen op nummer 2 (dit is overigens ook het geval met andere soorten babyvoeding).

Hoe gebruik je Nutrilon H.A. 2?

Per 30 ml water neem je 1 schepje poeder (deze wordt in ieder pak meegeleverd). Een afgestreken schepje bevat 5 gram poeder. Tot 18 maanden wordt aanbevolen om minimaal 500 ml opvolgmelk te blijven geven. Wanneer de fles gemaakt is dient deze meteen gegeven te worden, dus geen restje bewaren voor na een tijdje. Ook is het belangrijk dat het flesje meteen na het drinken omgespoeld wordt.

Immunofortis

Nutrilon H.A. 2 bevat Immunofortis. Dit is een mengsel van galacto-oligosachariden (GOS) en fructo- oligosachariden (FOS), in de verhouding 9 staat tot 1.

GOS bestaat uit één glucose-eenheid en acht galactose-eenheden. GOS wordt geproduceerd uit lactose. GOS kan niet door het lichaam verteerd worden en is daarom een prebioticum.

FOS is net als GOS ook een prebioticum.  Zowel GOS als FOS komen veel voor in moedermelk. Het zijn vezels die belangrijk zijn bij het inregelen van het afweersysteem van baby’s. Wat ze onder andere doen is het stimuleren van een goede bacteriepopulatie in de darmen.

Immunofortis komt echter niet alleen voor in Nutrilon H.A. 2. Deze zit ook in de voeding van Nutrilon voor baby’s van 0 tot 6 maanden. Je hoort hier alleen nooit iets over, omdat het wettelijk vastgelegd is dat er niet geadverteerd mag worden voor producten die een concurrentie zijn voor borstvoeding (dit geldt alleen voor de voeding in het eerste half jaar van een pasgeborene).

Pronutra

Dit zijn extra toevoegingen aan babyvoeding. Het gaat zich vooral om vezels en vitaminen zoals A, C en D. Hiervan wordt gezegd dat zij het immuunsysteem goed kunnen ondersteunen. Vaak worden er ook voor baby’s vanaf 6 maanden ijzer en omega vetzuren toegevoegd. Dit is voor een goede ontwikkeling van de hersenen.

Babyvoeding in Nederland

Alle babyvoeding die in Nederland gemaakt wordt is goed getest en dus veilig te gebruiken. Een tijdje is er een run gekomen vanuit China op Nederlandse babyvoeding. Dit komt vooral doordat er in 2008 zo’n 30.000 baby’s ziek zijn geworden doordat babyvoeding aangelengd werd met melamine. Zeg baby’s zijn hier uiteindelijk aan gestorven. Sindsdien wantrouwt de Chinese consument de babyvoeding van eigen bodem. Je zult dan ook bij veel winkels op dit moment zien dat je maar een beperkte hoeveelheid babyvoeding per klant mag nemen. Dit geldt vooral voor de merken Nutrilon en Friso.

Geschreven door mama Larissa

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je