{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nutrilon Dreumesmelk 4

Nutrilon Dreumesmelk 4 is ontwikkeld voor de specifieke voedingsbehoefte van een 1 tot 2 jarige dreumes. In dit artikel vertellen we je meer over Nutrilon Dreumesmelk 4.

Afbeelding blog 'Nutrilon Dreumesmelk 4' Achtergrond blur afbeelding

Als je kindje 1 jaar oud is, mag hij officieel van de opvolgmelk af en gewone melk gaan drinken. Maar je kunt er ook voor kiezen om door te gaan met een speciaal voor opgroeiende kinderen ontwikkelde lijn. Bijvoorbeeld de dreumesmelk 4 van Nutrilon, wat speciaal is ontwikkeld voor de specifieke voedingsbehoefte van een 1 tot 2 jarige dreumes.

Voor kinderen in deze leeftijdsgroep adviseert het voedingscentrum ca. 300 ml melkproducten per dag.  Hier moet je alle zuivelproducten bijtellen, niet alleen melk, maar ook kaas, yoghurt, kwark enzovoorts. Bij het ontbijt en bij de lunch zou je je kindje bijvoorbeeld een beker Nutrilon Dreumesmelk kunnen geven. Zuivelproducten horen bij een gezonde voeding voor opgroeiende kinderen!

Eigenschappen Nutrilon Dreumesmelk 4

De Dreumesmelk van Nutrilon bevat onder andere soja, koemelk en lactose. Heeft je kindje een koemelkallergie of lactose intolerantie, dan is deze melk dus minder geschikt. De melk is verder vrij van gluten, bevat geen varkensvlees en bevat wel vis.

De melk komt in de bekende pakken in poedervorm welke je aan moet maken met water. Heb je hier geen tijd voor, dan kun je ook de kant en klare pakken gebruiken. Voor een ander smaakje kun je zelfs Nutrilon Dreumesmelk vanille een keer proberen.

Pronutra

Een belangrijk ingrediënt van Nutrilon Dreumesmelk 4 is Pronutra. Pronutra is een door Nutrilon gepatenteerde mix van de prebiotische vezels GOS:lcFOS en de vitamines A, C en D. Deze vitamines ondersteunen de normale werking van het immuunsysteem van je kindje.
Daarnaast bevat Nutrilon Dreumesmelk met Pronutra ook ijzer.Uit onderzoek is gebleken dat 67% van de Nederlandse kinderen van 1 tot 3 jaar minder ijzer binnenkrijgt dan wordt aanbevolen.  De toegevoegde ijzer is dus  heel belangrijk, ijzer ondersteunt immers een normale en goede hersenontwikkeling.
Nutrilon Dreumesmelk bevat tot slot ook de onverzadigde omega-vetzuren DHA en AA.

Waarom Nutrilon Dreumesmelk?

Vanaf 1 jaar mag je kindje gewoon met de pot mee eten, en dus ook gewone melk drinken. Die is een stuk goedkoper dan de Dreumesmelk van Nutrilon. Dus waarom zou je dan toch voor de Nutrilon Dreumesmelk gaan? Nutrilon doet al meer dan 100 jaar onderzoek naar voeding voor baby's en kinderen. Dit doen ze onder andere door ook onderzoek te doen naar de exacte samenstelling en functie van moedermelk.  Samen met meer dan 200 onderzoekers proberen zij om hun producten voortdurend te vernieuwen en kunnen ze optimaal blijven aansluiten bij de specifieke behoeftes op het gebied van voeding voor kinderen. Zoals bijvoorbeeld de laatste ontwikkeling met Pronutra.

Voeding voor je kind

Wat is er verder nog belangrijk om mee te nemen bij het samenstellen van de voeding van je kind? Natuurlijk leef je volgens de schijf van 5 en geef je je kindje ook op die manier te eten. Maar kinderen hebben meer nodig dan dat, bijvoorbeeld ook vitamine D. Vitamine D helpt bij de opbouw van sterke botten. Het is daarom nodig om je kindje elke dag 10 microgram vitamine D extra te geven, in de vorm van druppeltjes of tabletjes. Dit doe je tot je kindje 4 jaar oud is. Daarbij maakt het niet uit welke voeding je kindje krijgt.

Je ondersteunt het immuunsysteem van je kindje op meer manieren dan alleen door voeding. Zo kun je er daarnaast voor zorgen dat je kind voldoende beweegt. Laat hem lekker rennen, springen en klimmen. Af en toe vallen en een schaafplek horen er bij. Daarnaast zorg je ook voor een goede en voldoende nachtrust.

En tot slot, wellicht overbodig, zorg je ook voor een goede hygiëne, door bijvoorbeeld handen te wassen voor het eten en als je kind al zindelijk begint te worden, na een bezoek aan het toilet of potje.

Geschreven door mama Anouck

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je