{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nu ben ik echt mama!

Niks kan je voorbereiden op het moment dat je echt voor het eerst mama bent. Ik had geen idee hoe ik dat moment moest voorstellen

Afbeelding blog 'Nu ben ik echt mama! '

Ik ben zo'n mama die totaal niet weet wat ik met mijn pasgeboren baby moest doen. Het begon al met de bevalling. Ze werd op mn buik gelegd en mijn moeder stond links van me te janken, mijn zusje en vriend rechts van me eveneens te janken. Ik deed niks, dacht 'wat doen jullie?' Dat moment kwam bij mij iets later. Ik keek op dat moment tegen een enorme bos haar waar menig mens jaloers op zou zijn. Helemaal onder de smeer en het enige wat ik toen dacht was.. Ieehwww dit voelt zooo klef!! Zo'n warm kleverig wezentje helemaal onder het bloed en slijm vers uit mn foef. Er was me verteld dat je op slag verliefd zou zijn op je kroost. Ik zag haar gezichtje niet, hoe moet ik verliefd zijn op een bos haar? Toen ze eenmaal een beetje was schoongemaakt met een doek en echt in mn armen werd gelegd zag ik pas hoe ze eruit zag. Toen kwamen bij mij de tranen pas.

Na de bevalling mocht ik douchen ik gleed bijna uit in de enorme plas bloed. Het leek wel een scene uit CSI. Hoewel ik daar normaal best tegenkan stond ik nu toch wel even te duizelen. Of het door t bloed kwam of miss de bevalling op zich of de ruggeprik waardoor ik nog iets wankel was weet ik nog steeds niet. Ik bleef rechtop staan, douchte me (meine gute het was overal rood) en nadat ik in bijzijn van de verpleegster mocht douchen was ik binnen 3 uur na de bevalling thuis. De rit duurde maar een kwartier en eenmaal thuis hebben we haar op tafel gezet 'euhhh en nu?' We besloten haar daar even te laten staan. Ze sliep zo lief, dat gaf mij de tijd om een boterham filet americain te eten (EINDELIJK!!!) binnen 10 minuten waren mijn ouders en zusje er ook weer. Mijn moeder ontfermde zich over onze nieuwe uk terwijl ze me al de eerste tips gaf. Na nog 10 min waren mijn schoonouders er ook en de kraamhulp stond ook meteen op stoep. Motherhood just started. Hoeveel boeken je ook leest en hoeveel raad je ook krijgt, niemand kan je echt voorbereiden op dit exacte moment.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je