{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nu al zwanger of toch niet?

'Je bent toch niet zwanger?' Grapt mijn man. Uuuhh.. Nee. Toch? Of wel? Er zit maar 1 ding op om het zeker te weten & dus doe ik een test...

Afbeelding blog 'Nu al zwanger of toch niet?'

In mijn vorige blog beschreef ik al dat mijn man grapte of ik zwanger zou zijn & dat ik nog 1 test had liggen. Ik zei nog heel nuchter 'dan haal ik vanmiddag wel nieuwe'. Dan is daar het moment.. Ik ga naar het toilet en doe de test. We weten hoe het werkt. 

Mijn man zit op de bank, dus ik probeer snel te zijn, zodat we samen de uitslag van de test kunnen aflezen. Ik trek de wc door, kleed me snel aan en loop de wc uit. Ik kan het niet laten om toch even te kijken en ik open de deur naar de kamer. Mijn man kijkt mij verwachtingsvol aan en ik zeg: 'Ik denk niet dat ik vanmiddag nog een nieuwe test hoef te halen' en met trillende handen draai ik de test om, zodat mijn man hem kan zien. 

Overduidelijk: zwanger! Een dikke, vette streep! Bijna nog donkerder dan de controlestreep. Ik moet hier even van bijkomen, ik had dit niet verwacht. Zeker niet zo snel na het stoppen met de pil! Zeker niet na mijn eerste zwangerschap. Okee, nadat dit enigszins tot mij is doorgedrongen en mijn man en ik elkaar hebben gefeliciteerd, vraag ik mij af: 'hoe lang al?' Dit is we een verklaring voor wat dingen van de afgelopen tijd..

Er zit maar 1 ding op: naar de drogist voor een clearblue. Ik geef mijn man een kus en spring in de auto. Natuurlijk: brug open, stoplicht tegen, brandweer uitruk voor mijn neus..pfff enige tijd later sta ik weer buiten met een clearblue in mijn handen. Hop hop, in de auto en naar huis! Bij thuiskomst meteen naar de wc met de clearblue en na de wachttijd geeft deze aan: zwanger 3+! Dit betekent dus met de 2 weken die je erbij op moet tellen, dat ik minimaal 5 weken zwanger ben! Misschien dus wel langer! Het kan wel 8 weken zijn..

Was ik zo naïef de afgelopen tijd? Ik voelde van alles maar heb om eerlijk te zijn geen seconde gedacht dat ik ook echt al zwanger zou (kunnen) zijn. Nu al... Uuh oké, back to reality! De verloskundige bellen. Laten we het gelijk maar doen, dan staat de afspraak maar. Natuurlijk. Op donderdag na 12.30 niet meer bereikbaar voor afspraken. Pas maandag vanaf 08.30 weer bereikbaar.. wordt vervolgd dus...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je