{{ message.message }}
{{ button.text }}

NPO 1 stopt met Sesamstraat!!!

Vanmorgen zat ik met een theetje op de bank, toen ik me bijna verslikte. NPO1 stopt met Sesamstraat! Wat?

Afbeelding blog 'NPO 1 stopt met Sesamstraat!!!'

Vanaf 1 januari verdwijnt Sesamstraat en wordt de tijd van 17.00 tot 18.00 ingevuld door omroep Max. Ja je leest het goed. Omroep Max in plaats van onze geliefde Sesamstraat! Dat betekent ook dat het programma "10 voor .... " ook verdwijnt. Mijn eerste reactie... Wat?

Ik ben eens op internet gaan zoeken en kwam achter het volgende:

De uitzending van half zes is een herhaling van die in de ochtend. De uitzending 's ochtends blijft wel gewoon. Joehoe.... ik wil Sesamstraat kijken om half 6 in de avond!!! Niet 's ochtends... grr

Het volgende had een woordvoerder te melden:

,,Het kinderuurtje tussen 5 en 6 's middags verdwijnt, omdat kinderen steeds meer op een andere manier naar programma's kijken'', aldus de NPO. Ze wijst op de 'Zapp app' die volgens de zegsvrouw erg populair is onder de jeugd. De app zou al 700.000 keer zijn gedownload. (ad.nl)

Mijn kind niet hoor. Die vindt het nog steeds heerlijk om rond half zes in zijn stoel naar Sesamstraat te kijken. 

Nu las ik wel dat het programma niet helemaal verdwijnt. Je kan hem nu kijken op Zapp extra. Voor kpn op kanaal 58 en voor ziggo kanaal 311. Dus het verhuist naar een ander kanaal. Moet ik daar blij van woorden? Nu kon ik zo lekker door zappen.

Maar nu las ik ook dat de uitzending 's ochtends minder kijkers trekt dan om half zes. Uhh?? Waarom dan veranderen? Ik begrijp er niks van. Op Facebook , twitter en andere media zijn er verschillende acties gestart. Sesamstraat moet blijven!

Wat vinden jullie ervan?

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je