{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nou vooruit, ook een terugblik van mij!

Doe ik het of doe ik het niet...wel ja, toch wel goed om even stil te staan bij afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar.

Afbeelding blog 'Nou vooruit, ook een terugblik van mij!'

Hoe cliché ook, het hoort er een beetje bij.En eigenlijk vind ik het ook best goed om eens stil te staan bij je leven en je plannen. Terugblikken op het afgelopen jaar, voornemens maken voor het volgende jaar. Ach en wat is dan een beter medium voor mij dan via een blog :-) 

Als ik kijk naar afgelopen jaar, dan was dat een prima jaar. Begin 2015 waren we er over uit, we waren na 2,5 jaar hondloos te zijn geweest, toch echt weer toe aan een hondje. Na lang wikken en wegen is de keuze gevallen op een Jack Russell. Een ruwharige. Althans, dat was de bedoeling. We hebben in maart (eindelijk) onze Molly opgehaald, uit een ruwharig nest. Inmiddels is de kleine schat volgroeid en alles behalve ruwharig. Ach, who cares. We houden even veel van haar. Voor Max was het ook een hele verandering. Een nieuw vriendinnetje in huis om mee te spelen. Maar ook verantwoordelijkheden. Ach, ondanks dat ze wat te wild met elkaar om kunnen gaan, zijn ze goed aan elkaar gewaagd en zijn ze de beste vriendjes! 

We zijn lekker een paar keer op vakantie gegaan, naar een Landal-park, waarvan één keer met vrienden. Allebei de keren zijn supergoed bevallen! Het enige minpunt was dat het langer had mogen duren :-)

Dit is ook het jaar dat ik weer wat meer ruimte voelde om mijn behoefte aan studeren, aan mezelf ontwikkelen, kans te geven. 5 jaar geleden heb ik al een opleiding tot coach afgerond. Daar heb ik nu een vervolg aan gegeven, een stapje verder dit keer. De modules zijn afgerond, nu zit ik het certificeringsdeel zodat ik me in het voorjaar eventueel ook bij een beroepsvereniging kan aansluiten. Leuk vooruitzicht! Inmiddels heb ik me ook ingeschreven bij de KvK als zelfstandig coach en heb ik een website (www.decoachvoorjou.nl). Dan maken we alvast een goede start. Door drukte op mijn werk en wat gesukkel met mijn gezondheid, heb ik het actief werven even op een laag pitje gehad de afgelopen maanden. Maar daar wil ik nu mee starten. Mooi voornemen voor 2016! Naast mijn werk en mijn moederschap, tijd vinden voor andere leuke dingen als (natuurlijk) schrijven maar ook op kleine schaal coachen. 

Tja dat gekwakkel met die gezondheid, dat was dit jaar niet nieuw. Dat 'hoort' schijnbaar bij me. Echter, dit was wel het jaar dat ik van huisarts ben veranderd. Mede met als doel iemand te vinden die het eens serieus neemt en me niet afstempelt als hypochonder. Want als ik ergens níet trots op ben, als ik ergens verandering in zou willen zien, is het wel de eeuwige strijd tussen mijn jonge hoofd en oude lichaam. Mijn vorige huisarts stak het al gauw op 'tussen de oren' na 1 bloedonderzoekje waar niets uit kwam. Ik kreeg toen als 'vervolgonderzoek' een psychische vragenlijst mee naar huis, met vragen over mijn jeugd en ouders e.d. Zucht. Daar viel niets meer te halen wist ik al meteen. Als coach en door hoe ik in elkaar zit, is alles de afgelopen jaren gereflecteerd en verwerkt wat er te verwerken valt. Ik ken mijn valkuilen. Ik weet waar ik energie uit haal. Ik wil gewoon weten of er een medische oorzaak is voor al die klachten. Altijd moe, altijd pijn, altijd wel wat. Bah. Nou de nieuwe huisarts is een verademing. De afgelopen maanden zit ik in een medische molen, vol onderzoeken. Maar er wordt tenminste serieus onderzoek gedaan. Daar zijn de afgelopen twee weken gelukkig ook al twee best flinke diagnoses uit gekomen. Dingen waar ik eindelijk iets mee kan (blog hierover volgt spoedig, laat het eerst nog even bezinken voor mezelf). Ik zal nooit een fit persoon worden, maar er is nu zeker winst te behalen weet ik nu. Dus aan de slag in 2016!

Husband heeft na zorgvuldig zoeken en overwegen een nieuwe baan gevonden in een heel fijn bedrijf waar hij nu al helemaal thuis is. Dus ik ben superblij voor hem. 

Maar het belangrijkste: Max heeft de magische mijlpaal van 4 bereikt deze zomer en is nu een schoolgaand kind! Wat een wereld gaat er voor je open dan zeg. Hij heeft het er onwijs naar zijn zin en heeft veel vriendjes. Wat wil een moeder nog meer!

In de wereld zijn er ook talloze dingen gebeurd. Maar daar is het NOS jaaroverzicht voor. Ik focus me even op mijn jaar. Ons jaar. Al met al een prima jaar. Tijd om vooruit te kijken. Tijd voor 2016! En ja, daar horen ook voornemens bij. Maar dit keer wel realistische voornemens. 20 kilo afvallen is zeker iets wat ik wil, maar ik zie mezelf over een jaar niet 20 kilo lichter. Maar hopelijk wel aardig wat minder kilo's dan. Hopelijk zit ik er in ieder geval een stukje fitter bij, met wat meer energie. Daar gaan we qua gezondheid nu aan werken. 

Maar die goede voornemens, dat is weer een verhaal voor een volgende blog. Wordt vervolgd dus!

Voor nu wens ik jullie allemaal een HEEL fijne, warme, veilige en vooral gezellige jaarwisseling. Of je het nu klein of groots viert, dat maakt niet uit. Maak er iets heel moois van! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je