{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nooit gedacht dat het mij zou overkomen

Nooit gedacht dat ik een jonge moeder zou worden, achteraf had ik het niet anders gewild!

Afbeelding blog 'Nooit gedacht dat het mij zou overkomen' Achtergrond blur afbeelding

Onze oudste is alweer bijna jarig en rond die tijd kijk ik altijd met weemoed terug naar nu alweer bijna 13 jaar moederschap.

Samen een huisje gekocht, een beestje gekocht in de vorm van een hond maar over kinderen waren we het samen eens... voorlopig niet, eerst eens flink aan de bak, leuke reizen maken en genieten van elkaar ... als we rond de 35 eens erover na zouden gaan denken was het ook goed!

Hoe anders liep dat ... met vage buikpijn richting de huisarts en daar een kruisverhoor, kinderwens: geen, anticonceptie : de pil, menstrueert u nog: uh ja! Kom maar even liggen... voelen, drukken en tja een blinde darm ontsteking of een scheurtje in de buikspier .. ga maar door naar het ziekenhuis!

Snel vriend lief gebeld op zijn werk die ook richting het ziekenhuis kwam aangesneld, daar kwam de eerste arts en weer een vragen kanon ... even voelen tja bij een blinde darm ontsteking zou u nu door het plafond gaan van de pijn! Ik ga even overleggen en ben zo terug.

Dat zo kennen jullie waarschijnlijk wel in een ziekenhuis, arts kwam na een uur terug met een andere arts die zich voorstelde als dienstdoende MDL arts. Oke nee het zijn geen volle darmen, neem maar even bloed en urine af misschien een verwaarloosde blaasontsteking... 45 minuten later kwam arts nummer 1 met arts nummer 3 langs deze stelde zich voor als de dienstdoende gynaecoloog... voelen en drukken en uh mevrouw uw baarmoeder is flink vergroot we gaan toch maar een echo maken.

Er schoot van alles door mijn hoofd voornamelijk een alles overheersende angst voor een tumor of iets anders verschrikkelijks! Geloof me als het wachten dan lang duurt en na wat een eeuwigheid leek kwam daar het echo apparaat en probeerde men een vaginale echo te maken ... ergens in de verte gemompel over te ver heen en dus een normale echo en het enige wat ik dacht ... ik wil nog lang niet dood!

Na 1 minuut werd er gevraagd of wij naar het scherm wilden kijken en kregen wij heel enthousiast felicitaties van de gynaecoloog en arts 1 & 2 en natuurlijk de weet ik veel hoeveel co assistenten en nog viel er geen kwartje! Mevrouw het is een gezonde zwanger van 19 weken en 4 dagen ... 

Oké ik ging niet dood maar dit was toch echt het andere uiterste, vriend ( inmiddels man) vroeg of het gordijn open mocht en waar de camera's verstopt waren ... nee meneer geen grap! 

Dan sta je na een halve dag ziekenhuis achter de kiezen buiten, ben je 22 & 23 jaar jong en in shock. Hoe kan dit, heb je niks gemerkt ... je hebt helemaal geen buik... o jeetje hoe gaan we dit doen!?

3 dagen later mochten we terug komen voor een uitgebreide echo en daar waren de waterlanders ... in mijn buik een mini meisje, 10 vingers en 10 teentjes en zoals het er nu naar uitzag kerngezond! 

De eerste 20 weken had ik volledig gemist, ik ben direct minder gaan sporten, gestopt met roken en beter voor mijzelf en mijn lijf gaan zorgen en na een zwangerschap van "19" weken voor mijn gevoel had ik na een 24 uur durende bevalling een prachtig, kerngezond lief klein frummeltje op mijn buik liggen...en was het liefde op het eerste gezicht!

Mijn kleine meisje is inmiddels een flinke puber en jonge vrouw geworden maar nooit heb ik 1 seconde spijt gehad van dit cadeau!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je