{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nog heel eventjes ...

... en dan heten we 2016 welkom voor mij tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar!

Afbeelding blog 'Nog heel eventjes ...'

vorig jaar rond deze tijd blikte ik terug met 2 bijna pubers, een acht jarige en een moppie wat bijna 1 werd ... wat is het jaar snel gegaan, wat heb ik genoten maar ook wat heb ik het soms onderschat!

Dit is het jaar waarop mijn oudste van 12 verder door het leven gaat als jonge vrouw ... alles zit erop en eraan en tot haar grote ergernis werkt ook het baarmoeder gedeelte ( tot mijn grote blijdschap want dat betekent dat ik wellicht ooit oma kan worden!)... pubert ze heerlijk door: serieus doe eens rustig aan mam ... ik doe het zo echt wel ( om het een uur later wederom te herhalen) ... jezus hou op met zingen in de winkel/auto/huis ... Ze is nog heerlijk lomp vraag me af of dat ooit weggaat? En heeft inmiddels een " vriendje" ... huh serieus ... helaas wel maar hè het leven begint bij 12!

Dan ons tweede meisje die ook daadwerkelijk in de puberteit zit, zich af en toe geen raad weet met zichzelf en waarmee we voor het 2e jaar op rij, de scholenjacht openen! Een moppie met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en de minder bedeelde mede mens... ben benieuwd welke richting we aankomend jaar voor haar gaan volgen?

Ons derde monster die vrolijk een "wanna be" puber is ... Helaas neemt ze alle negatieve gedragingen van de pubers over maar zodra die 2 uit beeld zijn ontpopt ze zich tot een heerlijke chick die houdt van taarten bakken, haren friemelen en met make up spelen ... even samen relaxen op de bank met een leuke film en chips vindt zij een prima tijdverdrijf!

Liep ik 2 jaar geleden nog "onverwacht" rond met een holle bolle baby buik loopt er nu een bijna 2 jarige door mijn huis te denderen die dol is op haar zussen! Dit is een mini Steve erwin dol op dieren in alle soorten en maten iedereen krijgt een kus! Mijn kleinste vriendinnetje, een ware verbinding voor ons gezin! 

Maar man o man wat zaten er ook zware dagen tussen ... probeer maar eens 2 vechtende pubers ( de 1 een kop groter en de ander net zo groot als mijzelf) uut elkaar te krijgen .... de oudste met haar niet voor rede vatbaar PMS gebeuren ... een tweede die zichzelf zo in de weg kan zitten dat het pijn doet aan mijn moederhart... onze derde die zich dapper en moedig haar vitiligo ellende aan laat leunen en een klein moppie wat chronisch verkouden is ... en hier stopt het geklaag!

Het was een fantastisch maar af en toe vermoeiend jaar waarin ik begreep wat mijn privileges en prioriteiten waren ... niet iedereen krijgt wat hij/zij wil en ik ben gezegend met 4 prachtige dochters,  een fantastische man die zijn dochters op handen draagt... Het jaar ging als een denderende goederentrein voorbij stilstaan was er niet bij maar jeetje wat heb ik genoten!

Met deze blog wil ik jullie een fantastisch 2016 toewensen, ik hoop dat dit het jaar is waarin jullie dromen uit mogen komen... jullie genieten van de kleine dingen en 2017 in goede gezondheid mogen bereiken...

Veel liefs

M. 

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je