{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nodig jij mij uit, dan nodig ik jou uit!

We kennen allemaal wel die uitspraken van kinderen. "Als je niet met mij wilt spelen, mag je niet op mijn feestje komen".

Afbeelding blog 'Nodig jij mij uit, dan nodig ik jou uit!'

Vorige week ging bij ons de deurbel, er stond een jongetje uit mijn dochter haar klas voor de deur met een uitnodiging voor haar voor zijn verjaardagsfeestje. Zo lief! En zo trots dat ze was dat ze werd uitgenodigd voor zijn verjaardag.

Voor de kerstvakantie hebben we op school een gesprek gehad over mijn dochter, ze heeft een behoorlijke ontwikkelingsvoorsprong en dat was op school ook duidelijk te merken. We hebben in goed overleg besloten dat mijn dochter per 1 januari dan ook officieel van groep 1, naar groep 2 zou gaan. Voor de kerstvakantie heeft ze daar al een weekje meegedraaid en nu werd ze dus ook al uitgenodigd voor een kinderfeestje van een van de jongetjes van groep 2. Zo leuk en zo fijn om te merken dat ze dus eigenlijk vrijwel gelijk haar plekje al gevonden heeft. 

Nu dus de volgende vraag, wat voor cadeau is nou gepast voor een jongetje van 6 jaar? Natuurlijk kan ik dat zelf wel weten, met een zoon van 6 jaar (die overigens bijna 7 wordt), maar waar mijn zoon een echte lego jongen is, kan dat bij andere jongens weer heel anders zijn. Het jongetje zelf gaf aan dat hij heel graag spullen van StarWars wilde hebben, waarbij moeder hem aanvulde dat playmobil ook altijd goed was (volgens mij vond moeder het thema StarWars niet helemaal geweldig, maar het jochie was toch vrij duidelijk in zijn wensen). En waar we de afgelopen feestjes allemaal frozen cadeautjes mochten uitzoeken, gingen we nu op zoek naar cadeautjes met het thema StarWars, 

Echter, het bleek niet zo simpel te zijn als dat het lijkt. Uiteraard zijn er wel veel dingen van StarWars te vinden, maar daar hangt blijkbaar ook een gigantisch prijskaartje aan. En toen liep ik in de kruidvat zo maar tegen een leuk tekenbord aan, TOP en nog met 50% korting ook! Maar bij thuiskomst vond mijn man het toch niet zo geschikt, want wat moet een jongen van 6 nou met een tekenbord? Er stond immers op dat het vanaf 3 jaar al te gebruiken was. Maar een tekenbord is toch zeker ook nog wel leuk als je 6 jaar bent? Gelukkig beaamde mijn zoon dat, al was het alleen al omdat het van StarWars was. "Dank je wel jongen!"

Bij de action kwam ik nog StarWars koekjes tegen en als kers op de taart werd het cadeau afgemaakt met een leuk StarWars blikje en stickers van de Zeeman. Dat zijn echt top winkels als je leuke cadeautjes (met een thema) zoekt voor weinig geld. Nu mag mijn echte meisje meisje, wat het liefst speelt met poppen en frozen dingen, dit uber jongensachtige cadeau aanstaande vrijdag gaan geven, ik ben heel erg benieuwd of het in de smaak valt (en dan vooral bij moeder :-)).

Maar dan het volgende punt waar ik zelf een beetje tegenaan loop. Eind maart is mijn meisje zelf aan de beurt om een feestje te vieren en het thema staat al maanden vast, namelijk FROZEN.. tja.. hoe kan het ook anders? Ik vind het zelf altijd wel netjes om de kinderen die haar hebben uitgenodigd op hun feestje, ook terug te vragen op haar feestje. Dit zou dus betekenen dat dit jongetje ook wordt uitgenodigd, wel zo eerlijk. Maar het thema is uber meisjesachtig en aangezien ze al een behoorlijk groepje meisjes wilt uitnodigen, is er niet echt ruimte om nog meer jongens uit te nodigen. Zouden jullie hem wel uitnodigen of niet? Of moeten we het 'terug uitnodigen' niet zo zwart-wit stellen?

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je