{{ message.message }}
{{ button.text }}

Niks kunnen binnenhouden....HG???

Afgelopen vrijdag ging het zó goed! Ik dacht echt dat ik van die misselijkheid af zou zijn.

Afbeelding blog 'Niks kunnen binnenhouden....HG???' Achtergrond blur afbeelding

Maar helaas heb ik te vroeg gejuicht. 

Gisteren heb ik helemaal niks binnen kunnen houden. Nog niet eens een slokje water!! Ik heb zoveel moeten overgeven, dat er niks meer in mijn maag zat. Ik probeer nog wel steeds af en toe wat water te drinken, want ik zit er niet op te wachten om uit te drogen. Al is die kans nu wel heel groot, dat dat gebeurt. 

Ik word nu net wakker en heb redelijk geslapen. Werd veel wakker met een kurkdroge mond en heb dan wel een fles water naast mn bed staan. Want dorst heb ik tot nu toe al elke dag heel erg gehad. Ik heb ontzettend veel honger, maar ben een beetje bang om te gaan eten. Ik zal het straks eerst eens proberen met een droge cracker. 

Dan hebben we natuurlijk nog mijn werk! 

Ik heb gisteravond eerst maar even mijn verloskundige gebeld en gevraagd wat ik moet doen. Qua eten, drinken en werk. Ze adviseerde mij om vandaag niet te gaan werken. Ze zei: ik kan het niet echt voor jou bepalen, maar eigenlijk verbied ik het je om te gaan werken morgen. Ik moet toch af en toe kleine slokjes water drinken, om niet uit te drogen en als ik het aan durf, maar wat lichts eten. Verder over mijn werk adviseert ze me om het per dag te bekijken. 

Toen ik een van mijn werkgevers aan de telefoon had, hoorde ik al wel weer met een ondertoon, dat ze het er moeilijk mee had. Ze zei: wij zijn ook moe van de afgelopen weken, dat we extra moesten werken, omdat er zoveel zieken waren. Het is toch zeker hun zaak! Niet mijn zaak! Zij hebben ervoor gekozen eigen baas te zijn, dus zorg voor personeel en zeur niet over de kosten of ga er zelf staan en zeur daar niet over. Ik heb echt wel hart voor de zaak, maar dit is niet mijn verantwoordelijkheid. Ze is bij haar vorige zwangerschap ook misselijk geweest en volgens haar 9 maanden. Al heb ik haar nog nooit zien kokhalzen of zien rennen naar het toilet om over te geven...

Nou mag ik daar niet over oordelen, maar ik stond gister de muren van mijn toilet schoon te maken, omdat ik gewoon te laat naar de wc ben gerend. 

Vervolgens zie ik ineens een berichtje van een collega op mijn telefoon of het wel goed gaat met me. Nou niet dus, maar dat hoor je wel van mijn werkgevers. Even later zie ik dat mijn ene werkgever mij uit de groepsapp heeft gegooid, zonder het mij even te melden. Maargoed...ik heb er maar niet naar gevraagd. Geen zin in en ze zoeken het maar even uit. 

Nog meer vrouwen die dit herkennen? Of onbegrip vanuit het werk? En hoe ging jij daarmee om? Gebruikte je medicijnen tegen de misselijkheid? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je