{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschapsyoga is prettig

Zwangerschapsyoga; ik heb er baat bij, althans dat denk ik. Of ik er echt iets aan heb, moet blijken tijdens de bevalling!

Afbeelding blog 'Zwangerschapsyoga is prettig' Achtergrond blur afbeelding

ik heb me opgegeven voor een zwangerschapscursus, yoga!

Iedere dinsdagavond van 20:00u tot 21:30u ben ik helemaal zen. De les begint standaard met een ontspanningsoefening met daarbij de ademhaling, welke ook nog wordt uitgebreid naar bekkenbodemspieren. Het is volgens de yogalerares belangrijk om deze spieren soepel te houden, niet versterken, maar soepel. Dat versterken komt na de bevalling. Terwijl ik daar zo lekker ontspannen lig, in een vlinderhouding, gaat het tekeer in mijn buik: 'mama relaxed, ikke druk' is vermoedelijk haar lijfspreuk! De yogalerares vertelt ondertussen nog een mooi verhaal over jou en je baby. Als ze hiermee klaar is, moeten we onze spieren weer activeren. Dit met behulp van diverse oefeningen, armen bewegen, hoofd en nek bewegen, op handen en knieen zitten en je rug hol en bol maken en nog wat andere oefeningen voor de benen.

Daarna krijgen we uitleg over weeen opvangen. Hoe gaan we die opvangen.. Door middel van onder andere de flankenadem. De lerares laat enkele houdingen zien en legt uit hoe de flankenadem werkt. Daarna mogen wij oefenen. We zorgen er eerst voor dat we een fijne positie aannemen, de een hangt op de vensterbank, de ander zit op een bal en ik hang lekker met wat kussens onder me op het zitvlak van een stoel. Als we allemaal in positie zijn, moeten we via onze mond met een luide pffff uitademen. Zodra de longen leeg zijn, mond dicht, via de neus inademen en dit allemaal via de flanken. Moeilijk te omschrijven, maar het is tijdens de oefening wel duidelijk! We bespreken of iedereen een prettige positie heeft gevonden, wat er anders kan en of het voor iedereen duidelijk is. Er wordt verteld dat men tijdens de bevalling niet in paniek moet raken door de pijn, maar door middel van flankenadem de weeen op te vangen. Ik hoop maar dat ik dit tijdens de bevalling ook kan doen! Spannend!

Aan het eind van de les doen we nog een ontspanningsoefening en daarna drinken we nog een kopje thee of water. Even bijkomen! Op naar de volgende les!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws, #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je