{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onderzoek naar behandeling zwangerschapsmisselijkheid

Het AMC onderzoekt de meest effectieve behandeling tegen (extreme) zwangerschapsmisselijkheid. Voorheen was dit in de meeste gevallen een infuus met vocht wat toegediend werd. De nieuwe oplossing kan zomaar sondevoeding zijn.

Afbeelding blog 'Onderzoek naar behandeling zwangerschapsmisselijkheid'

Zwangerschapsmisselijkheid is verschrikkelijk en echt veel vrouwen hebben er gedurende (de eerste periode van) de zwangerschap last van. Een klein deel heeft dit in extreme vorm.

Dit deel is ongeveer twee procent van alle zwangeren in Nederland. Het wordt ook wel 'hyperemesis gravidarum' genoemd.

Doordat er veel gebraakt wordt is uitdroging en ondervoeding een gevaarlijk gevolg. Een standaart behandeling in zo'n geval is op dit moment toediening van vocht en vitaminen via een infuus. Zo krijgt de moeder en baby toch wat aan bouwstoffen binnen.

Wanneer deze behandeling niet werkt, wordt er overgegaan op bijvoeding door middel van sondevoeding. Als een 'laatste redmiddel'. Er wordt nu onderzocht of het eerder starten met sondevoeding (in plaats van het infuus met vocht) positieve effecten heeft voor de baby en de moeder.

120 vrouwen nemen deel aan het onderzoek en half 2017 zullen de resultaten bekend worden gemaakt.

Was jij veel misselijk tijdens je zwangerschap?

Bron: Nynke van Zwol voor Het Parool

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je