{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschap kan 'besmettelijk' zijn

Lijkt het alsof iedereen in je omgeving zwanger is? Toevallig, maar ook weer niet!

Afbeelding blog 'Zwangerschap kan 'besmettelijk' zijn'

Lijkt het alsof iedereen in je omgeving zwanger is?  Toevallig, maar ook weer niet! Het komt namelijk vaker voor dat vriendinnen, zussen en nichten of collega's allemaal tegelijkertijd in verwachting zijn. Uit onderzoek blijkt zelfs dat zwangerschap 'besmettelijk' is. 

Amerikaanse onderzoekers spraken in hun studie zo'n 17.000 vrouwen. Door vragenlijsten kregen ze inzicht in de vriendschappen van de vrouwen. Het viel op dat vrouwen die al sinds de middelbare school bevriend zijn, elkaar 'aansteken' en rond dezelfde tijd zwanger worden. Wanneer je in je omgeving veel vrienden al sinds die tijd kent, kan voor je gevoel iedereen om je heen dus tegelijkertijd zwanger zijn.

Socioloog Beate Volker verklaart: "Vaak zit je in dezelfde levensfase als je vrienden en sommige familieleden. Je omgeving is vergelijkbaar en je praat er met elkaar over. Zo word je onbewust beïnvloedt."

Een zwangere vriendin zorgt volgens de Amerikaanse onderzoekers soms voor geruststelling bij vrouwen die het laatste zetje nodig hebben: a;s zij het kan, kan jij het ook. 

Volgens de Amerikaanse onderzoekers zorgt een zwangere vriendin soms voor geruststelling bij vrouwen die dat laatste zetje nodig hebben: als zij het kan, kan jij het ook.

Bron: RTL Nieuws

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je