{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zussen bevallen op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis van dochter en zelfs de namen blijken bijna identiek

En het blijkt allemaal écht puur toeval.

Afbeelding blog 'Zussen bevallen op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis van dochter en zelfs de namen blijken bijna identiek'

De West-Vlaamse Floor (27) en Hanne (29) Uyttenhove bevielen afgelopen dinsdag slechts enkele uren na elkaar in hetzelfde ziekenhuis. Extra bijzonder: de naam van beide dochtertjes is bijna identiek. 

Eerst werd Nina geboren, een baby van 49,5 centimeter en 3 kilogram. Ze is het tweede dochtertje van Hanne Uyttenhove en haar partner Lens. Een paar uur later mochten Floor Uyttenhove en haar vriend Matthijs op dezelfde kraamafdeling van het AZ Delta in Roeselare hun dochter verwelkomen. Haar naam? Niene! De nichtjes kunnen de komende jaren dus samen hun verjaardag vieren op 14 mei. Er zat één week tussen de uitgerekende data van beide zussen. 

Identieke namen

De moeders hadden de gelijktijdige zwangerschappen niet onderling 'gepland'. Ook wisten ze niet van elkaar welke naam ze hadden gekozen. "We vreesden dat we misschien dezelfde naam in gedachten hadden. Dus gaven we al iets prijs. Hanne verklapte dat haar kindje een naam van vier letters, eindigend op een a zou krijgen. Ik vertelde op mijn beurt dat wij een naam van vijf letters in gedachten hadden, eindigend op een e. We leken op een totaal ander spoor te zitten, maar niets bleek minder waar." 

De bevalling van Hanne werd ingeleid op het moment dat Floor met voorweeën naar het ziekenhuis vertrok. Nina werd om 14:31 uur geboren. "Net toen ze me van de afdeling rolden, zagen Lens en ik Matthijs lopen. We wisten meteen hoe laat het was", zegt Hanne. "Mijn ziekenhuisbed werd tot bij dat van mijn zus gerold. Zo konden we een foto maken van Floor die aan de monitor lag, terwijl ik mijn pasgeboren dochter vasthield. Toen ik onthulde dat we 'Nina' hadden gekozen, zei mijn zus direct dat die naam wel héél sterk leek op degene die zij in gedachten hadden." Om 23:04 uur werd namelijk Niene geboren, een baby van 50,5 centimeter en 3,4 kilogram. 

Verwarring

De zussen vinden het niet erg dat de nichtjes op dezelfde dag geboren zijn en ook nog eens bijna dezelfde naam dragen. "Het kan misschien wel voor verwarring zorgen, want later zullen ze waarschijnlijk in dezelfde klas zitten", vertelt Floor. Veel mensen denken dat het allemaal opzettelijk is, maar de zussen laten weten dat het écht puur toeval is. "Hopelijk worden ze goede vriendinnen."

Bron: HLN

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je