Snap
  • Nieuws
  • Zwanger

Zondagavond met een goed excuus: ik moet relaxen.

'Al heb je nu nog zo veel energie, verspil het niet. Relax. Relax. Relax.'

Aan zwanger zijn kleven voor- en nadelen. Dat is inmiddels geen mening meer maar een voldongen feit. Ik ervaar beide en deel nu graag een heerlijk bijkomend voordeel. 

As we speak is het 20:45 uur op de zondagavond en heb ik de laptop er bij gepakt. Tijd voor een blog. En dat in een volkomen relax modus. 

Afgelopen week heb ik een mijlpaal bereikt: de helft van mijn zwangerschap zit er op. Nog een hele weg te gaan zegt de een, de ander zegt dat de tweede helft net zo snel zal gaan als de eerste. Wat het ook mogen zijn, ik barst van de energie! De energie die vanaf ongeveer week 15 weer in volle vaart is terug gekomen. Ik kan weer lange dagen maken, 's avonds laat naar bed en tot laat gezellig met iedereen mee doen. Zonder tussendoor een uurtje te gaan liggen. De kleine groeit ondertussen lekker door en ze laat zich steeds meer voelen. 

In volle vaart vooruit. Ja dat kan ik. Maar... Mijn gevoel voor verantwoordelijkheid is nu al zo groot voor dat kleine wondertje, dat toch de rem er op gaat. Ik doe nog steeds wat ik graag doe maar toch luister ik naar wat mijn hart mij ingeeft en wat de verloskundige keer op keer weer adviseert: 'Rust, rust, rust en nog eens rust. Wat je er nu in stopt, krijg je er straks dubbel en dwars voor terug'. 

De energie die ik nu op spaar kan ik blijkbaar straks in de 'heftige tijd' optimaal benutten. Ik neem het van harte aan, het is mijn eerste keer zwanger zijn dus van eigen ervaring kan ik het niet hebben. Ik beleef veel plezier aan de me-time en kan intens genieten van de rust en stilte. Even helemaal niets, alleen maar aan mijzelf denken en doen waar vooral ik zin in heb.

Voor vanavond had ik veel plannen: wassen draaien, wassen ophangen, het complete huis dweilen, onbeantwoorde mails beantwoorden, concept mails afmaken en versturen, administratie. 

De plannen zijn volkomen gewijzigd in iets veel aangenamers: he-le-maal niets! De kaarsjes branden, een groot glas kamille thee, stukje gevulde speculaas en een heerlijk glas alcoholvrije rosé bubbels.  

Wat een rust. Wat is dit genieten. Een heerlijke afsluiter van een al even heerlijk weekend. En ons kleine wondertje is het daar razend mee eens: ze laat vanavond extra vaak van zich voelen. 

Hoe is/ was jullie zondagavond? 

8 jaar geleden

Klinkt als dat jij ook zo'n heerlijk avondje kan gebruiken en ook verdient. Dochterlief tot bedaren, op bed en in dromenland en jij een overheerlijk wijntje... :-).

8 jaar geleden

Heerlijk die rust! Geniet ervan, ik vraag me nog wel eens af hoe het ook al weer was, een avondje helemaal niks. Zeker als dochterlief met veel moeite (lees tich keer heen en weer lopen) enigszins tot bedaren gekomen is. :)

8 jaar geleden

Fijn dat je ook zo'n leuke zondag hebt gehad Ghislaine :-)!

8 jaar geleden

Heerlijk zeg! Mijn zondag was super. Lekker met de kids een filmpje gekeken en met elkaar geknuffeld op de bank