{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zondagavond met een goed excuus: ik moet relaxen.

'Al heb je nu nog zo veel energie, verspil het niet. Relax. Relax. Relax.'

Afbeelding blog 'Zondagavond met een goed excuus: ik moet relaxen.' Achtergrond blur afbeelding

Aan zwanger zijn kleven voor- en nadelen. Dat is inmiddels geen mening meer maar een voldongen feit. Ik ervaar beide en deel nu graag een heerlijk bijkomend voordeel. 

As we speak is het 20:45 uur op de zondagavond en heb ik de laptop er bij gepakt. Tijd voor een blog. En dat in een volkomen relax modus. 

Afgelopen week heb ik een mijlpaal bereikt: de helft van mijn zwangerschap zit er op. Nog een hele weg te gaan zegt de een, de ander zegt dat de tweede helft net zo snel zal gaan als de eerste. Wat het ook mogen zijn, ik barst van de energie! De energie die vanaf ongeveer week 15 weer in volle vaart is terug gekomen. Ik kan weer lange dagen maken, 's avonds laat naar bed en tot laat gezellig met iedereen mee doen. Zonder tussendoor een uurtje te gaan liggen. De kleine groeit ondertussen lekker door en ze laat zich steeds meer voelen. 

In volle vaart vooruit. Ja dat kan ik. Maar... Mijn gevoel voor verantwoordelijkheid is nu al zo groot voor dat kleine wondertje, dat toch de rem er op gaat. Ik doe nog steeds wat ik graag doe maar toch luister ik naar wat mijn hart mij ingeeft en wat de verloskundige keer op keer weer adviseert: 'Rust, rust, rust en nog eens rust. Wat je er nu in stopt, krijg je er straks dubbel en dwars voor terug'. 

De energie die ik nu op spaar kan ik blijkbaar straks in de 'heftige tijd' optimaal benutten. Ik neem het van harte aan, het is mijn eerste keer zwanger zijn dus van eigen ervaring kan ik het niet hebben. Ik beleef veel plezier aan de me-time en kan intens genieten van de rust en stilte. Even helemaal niets, alleen maar aan mijzelf denken en doen waar vooral ik zin in heb.

Voor vanavond had ik veel plannen: wassen draaien, wassen ophangen, het complete huis dweilen, onbeantwoorde mails beantwoorden, concept mails afmaken en versturen, administratie. 

De plannen zijn volkomen gewijzigd in iets veel aangenamers: he-le-maal niets! De kaarsjes branden, een groot glas kamille thee, stukje gevulde speculaas en een heerlijk glas alcoholvrije rosé bubbels.  

Wat een rust. Wat is dit genieten. Een heerlijke afsluiter van een al even heerlijk weekend. En ons kleine wondertje is het daar razend mee eens: ze laat vanavond extra vaak van zich voelen. 

Hoe is/ was jullie zondagavond? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws, #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je