{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zo verwen je je kind niet te veel

Verwen jij je kinderen te veel tijdens de feestdagen?

Afbeelding blog 'Zo verwen je je kind niet te veel '

Hoe zorg je er eigenlijk voor dat je kind niet 'verwend' raakt tijdens de feestdagen? Het is een vraag die veel ouders bezighoudt. Marina van der Wal, opvoeddeskundige, geeft een aantal handige adviezen over deze kwestie. 

Liefde

Ouders hebben de neiging om hun liefde te vertalen in cadeaus, legt Van der Wal uit. “Het is dan heel belangrijk om te kijken waar je je kind echt heel blij mee maakt.” Van der Wal adviseert om op deze manier één groot cadeau uit te kiezen, en voor de rest kleinigheidjes te geven.

Verwend 

“Als ouders heb je op een gegeven moment het gevoel dat je kind zich verwend gedraagt. Het kind is dan helemaal niet meer blij met een nieuw cadeau. Dat is niet het geval, het kind is verzadigd en weet niet meer wat het moet kiezen. Dan krijg je het gedrag dat kinderen hun speelgoed niet meer leuk vinden en gaan huilen.”

Hoeveel cadeau's? 

Hoofdredacteur van de Libelle Hilmar Mulder merkt dat het een veel gestelde kwestie is onder haar lezeressen. “De vraag is wat een goede hoeveelheid cadeaus is en hoe vaak kinderen hun schoen mogen zeggen.”Deze vraag speelt vooral nu de economie goed gaat en Sinterklaas meer te besteden heeft, vertelt Mulder “Wij vinden dat drie cadeautjes eigenlijk het mooiste is. Alles wat daarboven gaat is voor kinderen moeilijk te bevatten.”

Gezamenlijk cadeau

Mulder vertelt dat het ook goed is om wat lekkernijen te geven. En daarnaast is een gezamenlijk cadeau geven voor het hele gezin ook erg leuk. “Een sjoelbak of tafelvoetbaltafel bijvoorbeeld. Dan heb je diezelfde avond gelijk iets leuks om met z’n allen te doen.”

Verwen jij je kinderen te veel tijdens de feestdagen? 

Bron: WNL

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je