{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zo kunnen partners toch meekijken met de echo!

Verloskundigenpraktijk vindt een goede manier waardoor partners toch mee kunnen kijken

Afbeelding blog 'Zo kunnen partners toch meekijken met de echo! '

Deze cornacrisis vraagt veel van mensen. De normaalste zaken moeten op dit moment even anders en dat veroorzaakt veel vindingrijkheid bij mensen. Zo bedacht deze Twentse verloskundigenpraktijk een manier waardoor partners toch met de echo van hun zwangere partner mee kunnen kijken: een tv in de tuin.

“We waren een beetje zoekende hier. Want voor de mensen die niet bevallen, is het een grote teleurstelling dat ze niet mee naar binnen mogen om mee te kijken naar bijvoorbeeld de 20 wekenecho. Mensen beleven een heel andere zwangerschap en kraamtijd dan waarop je had gehoopt”, legt verloskundige Josien Vrielink van Verloskundigepraktijk Verwacht! uit. “Ook voor de zwangeren, die nu alleen naar binnen moeten, is het mooi als de partner erbij kan zijn. Het zijn spannende echo’s.”

“Daarom hebben we bedacht om een beeldscherm buiten te zetten”, vervolgt Josien. “De mannen kunnen via dat scherm buiten blijven, maar toch meekijken. Binnen zetten we de telefoon op de speaker. Bij de 20 wekenecho wordt er ook van alles uitgelegd. Zo kunnen de mannen dan toch live meekijken.” Vertelt Josien. 

Nu het mooi weer is kunnen de partners buiten in de tuin maar de echco van hun kindje kijken. Mocht het slechter weer worden is er een mogelijkheid om de televisie naar binnen te verplaatsten. “We zetten de tv dan achter een raam. De partner kan buiten onder een afdakje door het raam via het scherm blijven meekijken. We maakten onderling al grappen dat we bij koud weer wel een fleecedeken kunnen neerleggen. Of dat ze zelf een kannetje koffie meenemen.”

FaceTime 

Ook hebben ze de ‘FaceTime’ techniek uitgeprobeerd bij de verloskundigenpraktijk  maar deze werkte helaas niet. Toch blijft de praktijk zoeken naar de beste oplossing voor beide ouders. “Je probeert er voor de zwangeren en hun partners het beste van te maken. We blijven dit doen zolang het nodig is.”


Bron: Hart van Nederland

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je