{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ze wilden er nog één kindje bij, maar dat werd een vijfling

Inmiddels zijn Chad en Amy trotse ouders van zeven kinderen.

Afbeelding blog 'Ze wilden er nog één kindje bij, maar dat werd een vijfling'

Chad en Amy Kempel, een koppel uit Mountain View (California) zijn de trotse ouders van zeven kinderen onder de vijf: Savannah (4), Avery (2) en Lincoln, Noelle, Grayson, Preston & Gabriella (1).  Na hun eerste twee dochters besloot het stel voor nog een kindje te gaan, dat werd een vijfling. 

Tachtig luiers per dag

De vijfling werd geboren op 11 januari 2018 toen Amy 27 weken en drie dagen zwanger was. Ze kwamen via een keizersnede ter wereld. "Het is te gek voor woorden", lacht vader Chad. Het stel moest tachtig luiers per dag (2.480 per maand) verschonen, toen de vijfling net was geboren. Daarnaast maken ze veertig flesjes per dag en hebben ze zo'n drie à vijf uur slaap per dag. "Het slapen gaat steeds beter, een tijd lang sliepen we helemaal niet. Ik zou mijn vijfling nooit wegdoen, maar als je me van tevoren had gevraagd of ik vijf kinderen zou hebben gewild, had ik nee gezegd. Nu kan ik me geen leven zonder ze voorstellen."

IUI

Amy raakte zwanger door middel van IUI, waarbij ‘opgewerkt’ zaad vlak voor ovulatie hoog in de baarmoeder gebracht. In juli 2017 kwam ze erachter dat ze zwanger was. Toen ze eind augustus zeven weken zwanger was, ontdekte ze dat het een vijfling was."Mijn lichaam ovuleert niet uit zichzelf, ik nam medicijnen, zodat mijn eierstokken meer eitjes zouden produceren", aldus Amy. "Maar, de procedure is niet bedoeld om zoveel kinderen te produceren."

Abortus

Het koppel hield rekening met het slechtste scenario: "We dachten dat we ze allemaal zouden verliezen". Medici vreesden dat de baby's heel vroeg geboren zouden worden of afwijkingen zouden hebben, daarom werd ook de optie 'abortus' besproken. Chad en Amy vertelden de artsen dat dat iets is wat zij nooit zouden doen. Bij de geboorte waren alle baby's in redelijk goede gezondheid. Ze werden bijna drie maanden in het ziekenhuis gehouden, om ervoor te zorgen dat ze zelfstandig konden ademen en op de juiste manier konden drinken.

Het gezin geeft aan erg gelukkig te zijn en de vijfling maakt het goed. "We zouden niets willen veranderen."

Bron: The Sun

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je