{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wonderbaby: vrouw zwanger nadat eileiders werden verwijderd

Haar eileiders werden vier jaar geleden verwijderd tijdens een preventieve operatie tegen kanker.

Afbeelding blog 'Wonderbaby: vrouw zwanger nadat eileiders werden verwijderd'

Elizabeth Kough (39) uit Kansas City, Missouri, is bevallen van een 'wonderbaby'. De reden dat het zo bijzonder is, is omdat ze geen eileiders had. Deze werden vier jaar geleden verwijderd tijdens een preventieve operatie tegen kanker. Ondanks dat slaagde ze erin om zwanger te raken van haar vierde kindje, Benjamin. 

Operatie

De operatie die Kough eerder onderging, maakt het doorgaans onmogelijk om op een natuurlijke manier zwanger te raken. Dat komt doordat eitjes meestal worden bevrucht in een eileider. Kough dacht daarom dat ze onvruchtbaar was. 

Benjamin werd in maart dit jaar geboren door middel van een keizersnede. Tijdens de bevalling hebben doktoren gecontroleerd of haar eileiders daadwerkelijk waren verwijderd. Dit bleek zo te zijn, er was niks meer te vinden. 

Zeldzaam geval

Echter laat een gynaecoloog van het University College Hospital in Londen weten dat het onmogelijk is om de eileiders in hun geheel te verwijderen. "Het is niet mogelijk om de buizen volledig te verwijderen tijdens een operatie, omdat een deel ervan door de baarmoederspier gaat en daarom moet worden achtergelaten", zei Davor Jurkovic. "Het is zeer waarschijnlijk dat het uiteinde van één van haar eileiders na de operatie is heropend. Het sperma kan in de buikholte terecht zijn gekomen, daar heeft deze het eitje kunnen bevruchten." 

In de meeste gevallen leidt dit tot een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, maar dit leek bij Kough niet het geval te zijn. Het is een zeer zeldzaam geval, omdat het bevruchte eitje er ook nog eens in is geslaagd om in de baarmoederholte terecht te komen. Dit is waarschijnlijk gebeurd via een opening die na de operatie is overgebleven. 

Super speciaal

Kough realiseerde zich dat ze zwanger was, toen ze zich net zo voelde als tijdens haar andere zwangerschappen. Ze deed een zwangerschapstest en deze bleek positief te zijn. "Ik weet niet of het gewoon een medisch wonder is, of dat het meant-to-be is. Wat ik wel weet, is dat hij super speciaal is. Speciaal voor mij en voor onze familie."

Bron: DailyMail

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je