{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wereld prematurendag: de laatste onbezorgd zwangere dag

Afbeelding blog 'Wereld prematurendag: de laatste onbezorgd zwangere dag ' Achtergrond blur afbeelding

17 november is ‘Wereld prematurendag’. 

Ironisch genoeg was deze dag een jaar geleden de laatste ‘normale’, onbezorgde dag van mijn zwangerschap. De dag dat we de verjaardag van mijn neefje vierde en ik nog hard riep: ‘dat wordt wel 42 weken hoor!’ Want, zo gaat dat bij ons in de familie. Niet wetende dat de volgende dag de rollercoaster begon. Niet wetende dat het niet alleen de laatste onbezorgde dag van déze zwangerschap was. Een volgende zwangerschap zal namelijk nooit meer onbezorgd zijn.

Wij hebben heel veel geluk gehad dat onze kleine kanjer (want zo noem je deze helden) zich er zo goed doorheen heeft geworsteld en inmiddels een blakend gezonde kerel van alweer bijna één jaar is.

We staan vandaag niet alleen stil bij ons eigen ventje. We staan ook stil bij alle andere kindjes en ouders die hetzelfde meegemaakt hebben of misschien zelfs met een verdrietiger afloop ✨. We staan stil bij alle kindjes en ouders die dit nu op dit moment meemaken. En we staan natuurlijk ook stil bij de helden op de neonatologie die vechten voor het leven van al deze kindjes. 

Afbeelding blog 'Wereld prematurendag: de laatste onbezorgd zwangere dag '

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je