Snap
  • Nieuws
  • School
  • nieuws
  • Lunch
  • pindakaas
  • ad.nl

Wel of geen pindakaas mee naar school?

Pindakaas... Het product waar elk kind mee groot geworden is! Elke dag heeft er wel een (of meerdere) klasgenootje een broodje pindakaas mee naar school.

Behalve voor de kinderen op de  christelijke basisschool De Wijzer in Arnhem. Op deze basisschool is het voor kinderen niet toegestaan om pindakaas en noten/pinda's mee naar school te nemen. Dit besluit heeft directeur Milou van Wensen gemaakt na de komst van een nieuwe leerling met een levensbedreigende allergie voor pinda's.   

Maar is dit wel de manier hoe een school met zo'n levensbedreigende allergie?  Frans Timmerman is het niet eens met de maatregeling van de school.  Hij zegt: "Zo creëer je als school een nepveilige omgeving, vooral omdat een ban nooit 100 procent veilig is'', aldus Timmermans.

Wat vinden jullie? Zijn jullie het eens met Milou of juist met Frans? 

Bron: AD.nl

5 jaar geleden

Zolang het van tevoren duidelijk is. Maar je hebt altijd van de ik geef het ze toch wel mee, want ik bepaal wat mijn kind eet ouders. Hier ook een hoop gezeur, over wat ze wel en niet vinden wat je mee mag geven, onder het mom van de gezonde school. Alleen jammer dat ze dan tegen je kind uitvallen over een muslireep en dat je dan als ouder een brief krijgt dat een liga koek wel mag. Beetje krom. Bij allergieen is het niet meer dan normaal om rekening te houden met dat kindje. Ooit een kindje met een gluten, suiker en lactose allergie in de klas van mijn dochter gehad, en net zolang gezocht tot ik ook een traktatie had die hij wel op mocht eten

5 jaar geleden

Dit is appels met peren vergelijken. Dit zijn twee totaal verschillende allergieën met een ander reactiebeeld. Door dit soort verhalen is er vaak minder begrip voor mensen die een pinda allergie hebben. Ik ben zelf ook heel erg allergisch voor heel veel eten. Heftige reacties ook. Maar ik ben heel dankbaar dat ik geen pinda allergie heb in deze mate het kindje wel heeft.

5 jaar geleden

Natuurlijk, kinderen moeten ook leren rekening met een ander te houden. Elke allergie is anders en soms kunnen mensen heel heftig reageren. Dit kindje zal gelijk kunnen overlijden nadat het (indirect) met pinda’s in aanraking komt. Dat hoeft gelukkig niet voor iedereen met een pinda allergie zo heftig te zijn. Maar het is ook niet te vergelijken met andere allergieën, die in de meeste gevallen niet gelijk de dood als gevolg hebben. Het is al vervelend genoeg voor dit kindje. En school moet een fijne en veilige omgeving zijn, een tweede thuis bijna. Dus ik vind het alleen maar goed dat deze school dit doet.

5 jaar geleden

Wij hadden vroeger een kindje in de klas die zo allergisch was, dat we zelfs s ochtends of tussen de middag geen pindakaas mochten eten. Van je adem kon hij al in shock raken. Op scoutingkamp waar we samen op zaten zelfde verhaal werd het ook niet gegeten. Als een kind zo vreselijk allergisch is dan wil ik daar als ouder best rekening mee houden als de school dat vraagt. Wij wisten zelfs hoe we met de epipen moesten omgaan. Werd ons meerdere keren per jaar geteld, terwijl we zelf nog kind waren. :)