{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wauw! Dit autostoeltje houdt zélf je kindje in de gaten

Dat kan dankzij speciale software en sensoren in het stoeltje.

Afbeelding blog 'Wauw! Dit autostoeltje houdt zélf je kindje in de gaten'

Iedere ouder met een baby of peuter in een autostoeltje op de achterbank zal weten dat dat erg onrustig kan zijn. "Ik hoor niks meer. Gaat het wel goed?" Even omdraaien om te kijken of alles goed gaat is niet alleen lastig, maar ook gevaarlijk. Daar maakt dit kinderzitje nu een einde aan!

Mercedes-Benz heeft samen met autostoeltjesfabrikant Britax Römer een autostoeltje ontworpen dat zélf het kind in de gaten houdt. Voor de bewaking van het kind wordt een camera in de auto gebouwd. Dankzij software kan het gezicht geanalyseerd worden. Daardoor weet het systeem of het kind wakker is, slaapt of onrustig is. Met sensoren in het stoeltje wordt de hartslag continu gecontroleerd. Tot slot wordt zelfs de temperatuur van het stoeltje gemeten, om in de gaten te houden of het in de volle zon niet te heet wordt. 

Al die informatie wordt zichtbaar gemaakt in het centrale beeldscherm op het dashboard van de auto. Ook worden daar beelden van de camera getoond wanneer de auto stil staat. 

Aanrijding

Op de schermen is ook te zien of het stoeltje goed vastzit en of alle veiligheidsfuncties van het stoeltje goed werken. De auto en het zitje communiceren met elkaar via radiosignalen. Het zitje kan zichzelf voorbereiden op een eventuele aanrijding. Wanneer sensoren hebben waargenomen dat er een botsing zit aan te komen, worden er ontzettend snel maatregelen genomen: de gordel wordt extra strak aangespannen en er schieten extra steunen uit de zijkanten van het stoeltje.  

Levens redden

Mercedes-Benz denkt dat het stoeltje levens kan redden. Onder andere omdat uit onderzoek blijkt dat de helft van de zitjes in de praktijk niet goed is vastgemaakt. Het nieuwe, slimme zitje is bijna volledig ontwikkeld en zal binnenkort op de markt komen. Over de prijs is nog niks bekend. Helaas werkt de technologie alleen in een auto die daarop voorbereid is. 

Zou jij overwegen om zo'n stoeltje te kopen?

Bron: AD

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je