{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waar gaat het mis?

De mogelijkheid tot abortus is in Amerika zojuist verdwenen in de eerste staat, ongeacht de context.

Afbeelding blog 'Waar gaat het mis?' Achtergrond blur afbeelding

En ineens word je bang van de wereld, hoe mensen met elkaar omgaan, waar het respect voor elkaar is gebleven. 

Ik zou zelf nooit kiezen voor een abortus, maar mijn kinderwens is altijd zo groot geweest en na meerdere miskramen kan ik me niet voorstellen dat ik mezelf dat bewust aan zou doen. Daar staat tegenover dat ik nooit ook maar zou overwegen om iemand anders die keuze te ontnemen. Ondanks dat ik het nooit zou doen, ben ik empathisch genoeg om te beseffen dat een andere vrouw hier heel anders in kan staan.

Als je op dit moment op Facebook kijkt dan schrik je van de reacties die mensen geven op het nieuws dat abortus na 6 weken verboden is in 1 van de Staten van Amerika. Een voorbeeld van een meisje van 11 wat verkracht is door een man van 45, ze beseft niet eens wat haar overkomen is. En nadat ze zich een tijdje niet lekker voelt gaat ze met haar moeder naar de huisarts, om er vervolgens achter te komen dat ze zwanger is. Er is geen aangifte gedaan omdat zij niks verteld heeft aan haar ouders en niet begrijpt wat er gebeurd is met haar. Maar helaas, ze is verder dan 6 weken in de zwangerschap, dus abortus is geen optie meer. Waarop mensen maar blijven roepen dat de baby het recht heeft om te leven. 

En het meisje van 11 dan? Zelfs als ze voor adoptie kiest, haar leven is voorbij. Sommige littekens kom je nooit meer vanaf. Een zwangerschap is voor heel veel vrouwen heel zwaar, om over de bevalling nog maar niet te praten. Kun je nagaan dat je op je 11e hiertoe gedwongen wordt! Hoe traumatisch moet dat wel niet zijn! Dus dan hebben we een baby die in het adoptie circuit terecht komt en, hoe je het ook went of keert, al beschadigd is voordat het leven echt begint(En dan ook nog de mazzel moet hebben geadopteerd te worden, sommige kinderen komen nooit zover). En we hebben een kind van 11 wat getraumatiseerd is. En dit allemaal omdat een aantal mensen hebben besloten te mogen bepalen wat jij als vrouw/meisje met je leven doet. 

Het is zo eng om te lezen dat er mensen zijn die drukker bezig zijn met een klein hoopje cellen dan met de mensen die al op deze aardkloot rondlopen. En helaas zie je dan dat dit vooral mannen zijn(die geen idee hebben wat een impact een zwangerschap en bevalling op je hebben). De wereld is al overbevolkt, vol met mensen die geen idee hebben hoe ze moeten overleven en zo komen er nog veel meer bij die met een valse start beginnen, los van de dames die hier een gigantische schade aan over houden. 

Om bang van te worden! Ik weet wel dat mijn zoon gaat meekrijgen om mensen in hun waarde te laten en hun eigen keuzes te laten maken! Mijn zoon gaat respect leren, voor zichzelf en voor de mensen om hem heen!

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je