{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vruchtbaarheidsdokter verwekte elf kinderen met eigen sperma

Daarnaast heeft hij ook nog eens vijftig tot honderd kinderen verwekt met het sperma van verkeerde mannen.

Afbeelding blog 'Vruchtbaarheidsdokter verwekte elf kinderen met eigen sperma'

Een vruchtbaarheidsdokter uit Canada heeft ten minste elf kinderen verwekt met zijn eigen sperma. Daarnaast verwekte hij ook nog eens vijftig tot honderd kinderen met het sperma van verkeerde mannen. De licentie van de inmiddels 80-jarige, gepensioneerde dokter Barwin is ingetrokken door een speciale commissie. 

De gebeurtenis heeft in Canada voor enorm veel ophef gezorgd, mensen noemen zijn acties 'erger dan verwerpelijk'. De commissie kon echter niets meer doen dan de licentie intrekken en een boete uitschrijven. 

Het onderzoek startte in 2016 met aanklachten die teruggaan tot in de jaren '70. Barwin zou in die tijd actief zijn geweest bij tenminste twee vruchtbaarheidsklinieken. Enkele van zijn verwekte kinderen hebben op de zaak gereageerd door te zeggen dat ze zich 'besmet' voelen. 

Barwin was niet aanwezig bij de uitspraak van de commissie. In Nederland speelde de laatste jaren een soortgelijke zaak tegen vruchtbaarheidsdokter Jan Karbaat. Over hem werd duidelijk dat hij tenminste 49 kinderen met zijn eigen sperma heeft verwekt.

Bron: NU

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je