{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vrouw wordt wakker uit coma en komt erachter dat ze zwanger is

Ze beviel van een gezond zoontje.

Afbeelding blog 'Vrouw wordt wakker uit coma en komt erachter dat ze zwanger is'

Toen Gemma Holmes (33) wakker werd uit een coma van drie maanden, kon ze zich niets meer herinneren van de laatste drie jaar van haar leven.  Ze kreeg te horen dat ze zwanger was en wellicht nooit meer zou kunnen lopen. 

In coma door ongeluk 

Ze was stomverbaasd toen doktoren haar vertelden dat ze drie maanden zwanger was. Gemma, 33, was op weg naar haar werk betrokken bij een ernstig ongeluk toen ze nog maar vier weken zwanger was. Ze werd in een geïnduceerde coma gebracht, waarbij de hersenen buiten werking worden gesteld. Artsen vertelden haar bezorgde ouders dat ze een kleine kans op overleving had en maakten brachten het nieuws dat ze in verwachting was. Ze liep zware verwondingen op, waaronder een gebroken rug, en verloor alle herinneringen aan de drie voorgaande jaren van haar leven - inclusief de identiteit van de vader van haar ongeboren kind.

Wakker worden in het ziekenhuis

Het onvoorstelbare gebeurde, Gemma werd wakker. Toen ze weer bij bewustzijn kwam, werd ze overweldigd door het nieuws dat ze elf weken zwanger was. Gemma vertelde de Real Fix-podcast: "Ik werd wakker en kreeg te horen: 'Je bent in het ziekenhuis, je hebt een heel ernstig ongeluk gehad, je hebt hersenschade, een lek in de longen, je hebt te veel botten gebroken en je zult nooit meer kunnen lopen.'"

Gemma begrijpt het af en toe nog niet

"Je bent een soort van overleden, maar je bent nog steeds zwanger. Hij leeft nog steeds in mij - ik snap het niet."

Niet meer kunnen lopen

Gemma, uit Trowbridge, Wiltshire, had een on-off relatie toen ze in september 2013 met haar bromfiets tegen de achterkant van een geparkeerde auto botste terwijl ze naar haar werk reed. Ze wist niet dat ze zwanger was en werd met spoed naar het Frenchay Hospital in Bristol gebracht. Doktoren vertelden haar moeder Julie Brown, 59, dat ze zwanger was. De familie wachtte tot ze wakker werd.

Ze vertelden haar het nieuws toen ze wakker werd, en vertelden Gemma dat ze waarschijnlijk niet meer zou kunnen lopen. Op 2 mei 2013 beviel ze van haar gezonde zoontje Rueben. Ze leerde weer lopen toen haar zoon zijn eerste stapjes zette.

Gemma: "De doktoren zeiden dat ik niet veel kans had gehad om het te redden, maar ik haalde het en ik bewees dat al die doktoren ongelijk hadden. Mijn moeder is altijd opgevoed met het idee dat als je negatief denkt, er iets negatiefs gaat gebeuren. Als je positief denkt, gebeuren er positieve dingen."

Gemma heeft nog steeds last

"Sommige dagen heb ik zoveel pijn dat ik echt niet uit bed wil komen en dat doe ik dan ook niet, maar op andere dagen ga ik naar de sportschool voor een goede training. Voor mij is waar ik nu ben gewoon geweldig.'"

Gelukkig met haar zoontje

Ondanks de enorm onverwachte wending van gebeurtenissen, is Gemma dolblij met hoe het afliep. "Voor mij gebeurt alles met een reden. Ik geloof daar echt in, dus ik neem iedere dag zoals hij komt, want iedere dag is zo anders voor mij. Ik voel mij zo gelukkig dat ik mijn kleine geweldige jongen heb."

Bron: Metro 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je