{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vrouw met 'nierstenen' blijkt zwanger van drieling

Afbeelding blog 'Vrouw met 'nierstenen' blijkt zwanger van drieling '

Amerikaanse Dannette Giltz bracht vorige week met hevige pijn een bezoek aan het ziekenhuis. Zelf dacht ze dat ze nierstenen had, want die had ze al eens gehad. Toen de dokter onderzocht waar de pijn vandaan kwam, viel ze om van verbazing. "Je bent 34 zwanger van een tweeling" - zei de arts. "En de bevalling is begonnen." 

Dannette en haar man Austin Giltz uit de staat South Dakota zijn al twaalf jaar samen en hadden al twee kinderen. Plannen voor meer kinderen waren er eigenlijk niet. Dannette heeft dan ook niets gemerkt van de zwangerschap. "Ik ben niet misselijk geweest en heb ze ook helemaal niet gevoeld", zegt ze tegen een regionale tv-zender. 

Ook toen ze last kreeg van pijn in de buikstreek, dacht ze niet aan een baby. "Ik had enorm veel pijn en kon alleen nog maar liggen. Ik dacht aan nierstenen, want dat had ik als eens meegemaakt. Dit leek daar op, al was het een stuk pijnlijker dan toen." 

Toen ze in het ziekenhuis een urinetest deden kwam de zwangerschap aan het licht. Bij het maken van een echo klonken twee hartslagen. De pijnen bleken weeën te zijn, de baby's waren al onderweg. De artsen besloten tot een acute keizersnede. 

Een derde baby

Binnen vier minuten stond het leven van Dannette en haar man Austin volledig op zijn kop. Nadat de dokter de twee baby's had gehaald, vroeg ze om een derde deken. De tweeling bleek toch een drieling. Gezond en wel, al moesten ze de afgelopen week nog wel ter observatie in het ziekenhuis blijven. Binnenkort mogen de drie, die elk zo'n 1.8 kilo wegen, naar huis.

Dannette en haar man kunnen nauwelijks bevatten wat er is gebeurd. "Drielingen worden niet geboren met een normale conceptie, laat staan dat je 34 weken zwanger bent zonder het te weten", zegt Dannette. 

"Ik ben totaal overweldigd. Echt, mijn hoofd explodeert nog altijd", zegt vader Austin, die zijn drieling de namen Blaze, Gyspsy en Nikki meegaf. 

Het gezin telt dus ineens geen vier, maar zeven leden. 

Bron: Algemeen Dagblad

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je