{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vrouw bevalt en doet 30 minuten later examen

Ze wilde niet wachten tot volgend schooljaar.

Afbeelding blog 'Vrouw bevalt en doet 30 minuten later examen'

Een vrouw in Ethiopië heeft 30 minuten nadat ze was bevallen van een zoon haar schoolexamens gemaakt in het ziekenhuis. Het jongetje kwam gezond ter wereld. De 21-jarige Almaz Derese wilde niet wachten tot volgend schooljaar. Ze had gehoopt voor de bevalling de examens te kunnen doen, maar vanwege de ramadan waren deze uitgesteld. 

Kort voor de start van de eerste examens begonnen de weeën: "Omdat ik haast moest hebben voor de examens, ging de bevalling probleemloos", zegt ze tegen BBC. Derese doet een tweejarige opleiding, waardoor ze toegang krijgt tot de universiteit. Ze deed examen in Engels, Wiskunde en een regionale taal en laat weten tevreden te zijn over hoe ze de examens heeft gemaakt. Andere vakken volgen de komende dagen 'gewoon' op school. 

Haar man vertelde dat hij al zijn overtuigingskracht moest gebruiken om de school te overtuigen dat zijn vrouw de examens in het ziekenhuis kon doen. In Ethiopië is het niet ongebruikelijk dat meisjes stoppen met school en deze later afmaken. 

Wat deed jij als eerste nadat je was bevallen?

Bron: Telegraaf 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je