{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vrouw (82) ontmoet moeder (103) na 60 jaar durende zoektocht

"Ik ben nu z贸 gelukkig."

Afbeelding blog 'Vrouw (82) ontmoet moeder (103) na 60 jaar durende zoektocht'

De Ierse Eileen Macken (82) heeft na een zoektocht van maar liefst 60 jaar eindelijk haar moeder gevonden. 

Toen Eileen twee jaar oud was, kwam ze in een weeshuis terecht in de Ierse stad Dublin. Wie haar moeder was, wist ze niet. Dat kwam ze in alle jaren daarna ook nooit te weten. Al sinds haar negentiende is Macken op zoek naar haar moeder. Dat is nu eindelijk gelukt. 

Zoektocht

Vorig jaar deed Eileen haar verhaal in een radioprogramma, vanaf toen ging het balletje rollen. Ze werd benaderd door iemand die familiestambomen onderzoekt en haar wel wilde helpen. Door Eileens hoge leeftijd, was de kans dat haar biologische moeder nog in leven zou zijn natuurlijk erg klein. Niets bleek minder waar: "Eind vorig jaar kreeg ik een telefoontje van de genealoog dat hij mijn moeder had gevonden en dat ze nog in leven was. Toen ik dat had gehoord, kon niets me meer tegenhouden om haar te zien". 

Ontmoeting

Vorige maand was het eindelijk zover. Eileen ontmoette haar moeder Elizabeth, die aanstaande zaterdag 104 jaar oud wordt. "Ik klopte op de deur, er deed een man open. Ik vertelde hem dat ik uit Ierland kwam en dat mijn moeder hier zou zijn. En of ik haar kon zien. 'Natuurlijk', zei hij. Mijn moeder was de krant aan het lezen. Ik zei dat we uit Ierland kwamen om haar te zien. Zij antwoordde dat zij daar was geboren. En toen was ze dolblij en ontroerd, ze liet mijn handen niet los en sloeg haar armen om me heen."

Dolgelukkig

Eileen is nog steeds ondersteboven van haar ontmoeting met haar moeder, bij wie ze uiteindelijk drie dagen doorbracht. Vanwege de hoge leeftijd van haar moeder, wilde ze haar niet langer belasten. "Ik ben nu z贸 gelukkig. Mijn moeder is zo'n mooie vrouw, heeft een geweldige familie en ze heeft me een ontzettend warm welkom gegeven. Ik kan niet geloven dat ik in deze fase van mijn leven nog zo'n grote verrassing heb gekregen."

Bron: NOS

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je