Snap
  • Nieuws
  • babynaam
  • namen
  • naam
  • populaire

Voorspelling: dít zijn de populairste babynamen voor 2020

Staat de naam van jouw kindje er tussen?

Op basis van online zoekgedrag en namentrends op geboortekaartjes zijn de populairste babynamen voor 2020 voorspeld. En dat zijn: Daan en Saar! De top 10 jongens- en meisjesnamen bevat bovendien een paar nieuwkomers: James staat op nummer 7 en Noud op nummer 8 bij de jongens. Bij de meisjes zal Milou de top 10 binnendringen volgend jaar. 

Korte jongensnamen

Daan stond de afgelopen jaren vaker op 1 en ook Noah is de afgelopen jaren flink gestegen, in 2017 stond deze naam zelfs op nummer 1. Bram is niet meer terug te vinden in de top 10. Wat ook opvallend is, is dat alle jongensnamen in de top 10 maar 4 letters hebben, op James na. Die naam stond in 2010 nog op plek 317, maar belooft in 2020 erg populair te worden. Upcoming namen bij de jongens zijn verder: Senn, Jace en Jurre.

De Top 10 populairste jongensnamen van 2020

DaanNoahSemLuukLeviFinnJamesNoudMeesLiam

Meisjesnamen: Geen Emma en Julia meer

Opvallende details bij de meisjes: Emma en Julia verdwijnen in 2020 uit de top 10, terwijl beide namen vorig jaar nog in de top 3 stonden. Echter heeft Saar nog nooit in de top 10 gestaan, maar wordt volgend jaar de populairste meisjesnaam volgens de voorspellingen. Upcoming namen bij de meisjes zijn Bo, Merel en Guusje.

De Top 10 populairste meisjesnamen van 2020

SaarMilaLivSophieZoëMilouEviOliviaLaurenNora

Bron: Poobies