Snap
  • Nieuws
  • Zwanger

Voelen dat je zwanger bent

Het moment dat ik wist dat ik zwanger was... voelde ik al voor ik positief testte

Het moment dat ik wist dat ik zwanger was voelde ik met 3 en een halve week. Al kort beschreven in een vorige blog maar nu even inzoomen op het moment zelf. 

Al even bezig om zwanger te worden en in het ziekenhuis begonnen aan een traject om te verklaren waarom ik maar eens in de 50-100 dagen ongesteld werd. Dit gaf mij zoveel rust dat ik opeens vertrouwde dat het ooit zou lukken. Allemaal echo's en daarop groeide een mooi eitje. Maar door een fout werd er wel bloed geprikt maar het hormoon dat zou moeten vertellen of er echt een eisprong was geweest, waren ze vergeten aan te vinken. Nieuwe ronde nieuwe kansen... zou je denken, maar ik was er van overtuigd dat ik het had gevoeld. Waarom weet ik niet, ik werd namelijk bijna nooit ongesteld en had nog nooit een eisprong gevoeld, maar nu wist ik het zeker. Een week of twee later zou ik het weten. Maar na een week voelde ik zo'n gek gevoel in mn bovenbenen bij mijn liezen. Een soort spierpijn... zou het dan toch. Elke minuut van de dag was ik er mee bezig. Ik voelde gewoon dat ik zwanger was. Maar ik zou tot maandag wachten. Twee weken na mijn bedachte eisprong. Maar de maandag ervoor wist ik het gewoon. Of wilde ik het zo graag dat ik het "verzon". Dat ik het me inbeeldde.  Ik hield mezelf voor te wachten, maar op donderdag 1,5 week na de eisprong pakte ik de eerste van (6!) testen en die gaf een dun streepje. Toen eentje die vroeg kon testen, duidelijkere streep. Dan maar een die echt zei of je zwanger was. JAAAAA ZWANGER! Ook al wist ik het al, toch was de bevestiging zo gek en werd het zo reëel. 

Ik was alleen thuis dus heb even gegild en letterlijk door de kamer gedanst. Die avond mijn man met een kaartje van zijn ongeboren wonder gevraagd of hij ook de papa van deze baby wilde zijn. En wat hebben we toen gedaan? Samen gedanst in de kamer! 

Hoe was dit bij jullie? Wisten jullie het eigenlijk ook al? En vond je het alsnog ongelofelijk om bevestigd te zien?

7 jaar geleden

Ja dat blijkt wel weer!

7 jaar geleden

haha ja ik vond het ook erg vreemd de eerste keer.. en dacht ook echt; jaja je praat het jezelf aan omdat je graag wilt... maar blijkbaar kunnen sommige mensen het toch echt al 'voelen'

7 jaar geleden

Oh wow dan klopt je gevoel echt. Ik was ergens bang dat ik het te graag wilde maar achteraf klopt t wel allemaal. Zal wel laten weten als er ooit nog een komt of ik t dan weer doorheb.

7 jaar geleden

ik wist het bij alledrie al na een zeer korte tijd.. bij de eerste voelde ik dat er iets anders was dan anders, maar kon het niet uitleggen.. was echt een gevoel. ik heb daarom ook veel te vroeg veel testen gedaan, maar moest gewoon die bevestiging hebben haha. uiteindelijk testte ik positief en wist ik dat ik echt op mijn gevoel kon vertrouwen. mijn vriend lachtte me eerst uit. zo van: jaja, dat kan je toch nog niet weten... bij de 2e deden mn borsten wat pijn en had ik weer dat 'vreemde' gevoel en dus wist ik het ook al ruim voor de test. ook deze keer vond mijn vriend dit maar raar haha.. bij de derde weer hetzelfde en zei ik dit tegen mn vriend, waarop hij meteen reageerde: okee, dan ben je zwanger! haha en ja idd toen ik eenmaal kon testen was het idd zo.