{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voelen dat je zwanger bent

Het moment dat ik wist dat ik zwanger was... voelde ik al voor ik positief testte

Afbeelding blog 'Voelen dat je zwanger bent'

Het moment dat ik wist dat ik zwanger was voelde ik met 3 en een halve week. Al kort beschreven in een vorige blog maar nu even inzoomen op het moment zelf. 

Al even bezig om zwanger te worden en in het ziekenhuis begonnen aan een traject om te verklaren waarom ik maar eens in de 50-100 dagen ongesteld werd. Dit gaf mij zoveel rust dat ik opeens vertrouwde dat het ooit zou lukken. Allemaal echo's en daarop groeide een mooi eitje. Maar door een fout werd er wel bloed geprikt maar het hormoon dat zou moeten vertellen of er echt een eisprong was geweest, waren ze vergeten aan te vinken. Nieuwe ronde nieuwe kansen... zou je denken, maar ik was er van overtuigd dat ik het had gevoeld. Waarom weet ik niet, ik werd namelijk bijna nooit ongesteld en had nog nooit een eisprong gevoeld, maar nu wist ik het zeker. Een week of twee later zou ik het weten. Maar na een week voelde ik zo'n gek gevoel in mn bovenbenen bij mijn liezen. Een soort spierpijn... zou het dan toch. Elke minuut van de dag was ik er mee bezig. Ik voelde gewoon dat ik zwanger was. Maar ik zou tot maandag wachten. Twee weken na mijn bedachte eisprong. Maar de maandag ervoor wist ik het gewoon. Of wilde ik het zo graag dat ik het "verzon". Dat ik het me inbeeldde.  Ik hield mezelf voor te wachten, maar op donderdag 1,5 week na de eisprong pakte ik de eerste van (6!) testen en die gaf een dun streepje. Toen eentje die vroeg kon testen, duidelijkere streep. Dan maar een die echt zei of je zwanger was. JAAAAA ZWANGER! Ook al wist ik het al, toch was de bevestiging zo gek en werd het zo reëel. 

Ik was alleen thuis dus heb even gegild en letterlijk door de kamer gedanst. Die avond mijn man met een kaartje van zijn ongeboren wonder gevraagd of hij ook de papa van deze baby wilde zijn. En wat hebben we toen gedaan? Samen gedanst in de kamer! 

Hoe was dit bij jullie? Wisten jullie het eigenlijk ook al? En vond je het alsnog ongelofelijk om bevestigd te zien?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws, #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je