{{ message.message }}
{{ button.text }}

'Vier op de tien zwangere vrouwen krijgen met discriminatie te maken'

Vier op de tien vrouwen die zwanger zijn of net zijn bevallen, worden nog steeds benadeeld op de arbeidsmarkt.

Afbeelding blog ''Vier op de tien zwangere vrouwen krijgen met discriminatie te maken''

Vier op de tien vrouwen die zwanger zijn of net zijn bevallen, worden nog steeds benadeeld op de arbeidsmarkt. Dat meldt het College voor Rechten van de Mens maandag op basis van een onderzoek naar zwangerschapsdiscriminatie in Nederland. 

Discriminatie 

Het mensenrechteninstituut vroeg 1.150 werkende vrouwen, die in de afgelopen vier jaar een kind kregen, of ze ooit te maken hebben gehad met discriminatie op de werkvloer. Volgens het college blijkt daaruit dat vrouwen in alle fases van het arbeidsproces 'een groot' risico lopen op zwangerschapsdiscriminatie. 

Cijfers

Eén op de vijf vrouwen werd afgewezen bij een sollicitatie. Bij één op de tien werd zelfs gezegd dat deze afwijzing te maken had met de zwangerschap. Een derde van de vrouwen die een nieuw contract wilden ondertekenen, zag het contract 'op het laatste moment aangepast worden', of zelfs verdwijnen. 

Bijna de helft van de vrouwen met een tijdelijk contract kreeg geen verlenging of een vast contract vanwege zwangerschap of recente bevalling. Een kwart van de vrouwen loopt promoties, salarisverhogingen, bonussen en scholing mis, of heeft problemen met afspraken over zwangerschapsverlof en de terugkeer op het werk. Sommige vrouwen zeggen daarnaast een achterstand in hun carrière te hebben opgelopen. Slechts 11 procent van de ondervraagden trekt ergens aan de bel over de problemen.

FNV

De FNV roept op tot strengere aanpak zwangerschapsdiscriminatie. De tijd dat de overheid zich voornamelijk focus op voorlichting is voorbij, zegt de FNV. De vakbond roept op tot een strengere aanpak van dit soort discriminatie: 'Om dit probleem met de wortel uit te roeien.'

'Gelijkheid op de arbeidsmarkt is absoluut nog geen gelopen race', aldus FNV-bestuurslid Judy Hoffer. 'Je ziet dat niet alleen in het loonverschil tussen mannen en vrouwen, maar ook met zaken als zwangerschap. Werkgevers kunnen er nu te makkelijk mee wegkomen zolang ze niet worden geconfronteerd met de consequenties van hun handelen.'

 College voor de Rechten van de Mens

Ook wil het College voor de Rechten van de Mens zelf dat de overheid zo snel mogelijk de wetgeving voor gelijke behandeling naleeft. Ook moet er meer voorlichting voor werkgevers en werknemers komen. Ruim drie kwart van de vrouwen verdiept zich niet of nauwelijks in de gevolgen van zwanger zijn en werken. 

Bron: NU

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je