{{ message.message }}
{{ button.text }}

VERVOLG 4: KIEZEN TUSSEN TWEE KWADEN, HOE DOE JE DAT

Vrijdag 8 september had ik een “keuze” gesprek met een dame van de organisatie SIRIZ. Dit om mij te helpen de juiste keuze te maken.

Afbeelding blog 'VERVOLG 4: KIEZEN TUSSEN TWEE KWADEN, HOE DOE JE DAT'

“Ik begrijp dat ik wat dames in spanning heb laten zitten. De afgelopen weken waren een rollercoaster. Daar komt ook nog eens bij dat ik alle eerste zwangerschapskwaaltjes nu dubbel en dwars heb. Hierbij het vervolg van mijn “keuzetraject” en bedankt voor het begrip.”

De organisatie

Van de website van SIRIZ:

“Siriz is de specialist bij onbedoelde zwangerschap. Wij bieden preventie, ondersteuning en zorg. Door middel van voorlichting onder jongeren willen we het aantal onbedoelde zwangerschappen in Nederland terugdringen. Daarnaast verlenen wij kortdurende en langdurende psychosociale hulp aan vrouwen en mannen die te maken krijgen met een onbedoelde zwangerschap. Tevens bieden wij opvang aan zwangere vrouwen zonder woonplek die intensieve begeleiding nodig hebben als voorbereiding op het moederschap op jonge leeftijd. Wij werken in heel Nederland met 45 beroepskrachten en 120 opgeleide vrijwilligers. Siriz is opgericht in september 2010 en komt voort uit de VBOK.”

Wat er vooraf aan ging

Overdag heb ik nog gewerkt. Een hele opgave want ik had niet geslapen, kon niks binnen houden en stond te trillen op mijn benen.

Ik denk dat ik zo’n beetje elke 10 minuten op de klok heb gekeken. De zenuwen gierde door mijn lichaam. Geen idee waarom. Ik had dit niet bij de praktijkondersteuner.

Mijn man wist niet of hij er bij kon zijn, maar ging zijn uiterste best doen. Daar maakte ik mij ook al druk om.

Mijn lieve zorgzame collega’s hebben vroegtijdig mij naar huis gestuurd. “Ga je maar rustig voorbereiden.” En dat was een hele goede beslissing geweest.

“Gelukkig” regende het pijpenstelen dus kon ik ongestoord huilen.

Ik heb zitten brullen op de fiets, maar door de regen zag je het niet.

Thuis gekomen en drijfnat heb ik eerst haastig de bende thuis opgeruimd. De laatste paar dagen heb ik daar totaal geen aandacht aan besteed. Ik was net het zoveelste legoblokje onder bank aan het vissen toen mijn man thuis kwam. Hij was heel lief voor me. Dwong mij op de bank te zitten en even adem te halen. Gewoon even stoppen met stressen.

Toen ging de bel.

Het gesprek

Een leuke doorgewinterde dame stond voor deur. Met een arm vol mappen en papieren.

Als eerste legde ze uit wat haar functie binnen SIRIZ is en wat ze voor ons kan betekenen.

Eigenlijk is het “Keuzegesprek” bedoeld om alles op een rij te krijgen zodat je meer overzicht krijgt en dan beter een keuze kan maken.

Maar ik had dat allemaal al gedaan. Ze zei dat ik precies alles had gedaan wat zij ook maar kon adviseren. Beide kanten belichten, opschrijven wat er voor nodig is, met professionals praten, deadline stellen, pauze in plannen ect.

Ik had haar van te voren laten lezen wat ik ook hier op het forum heb gezet en het had haar geraakt.

Dus ze wilde heel graag met mij en mijn man samen het gesprek aan gaan.

We hebben lang en intens gesproken. Over ons verleden, over onze eigen toekomst wensen en ons gevoel daarbij.

Ze stelde ons de vraag welk advies we elkaar zouden geven.

Dat was een moeilijke. Wat adviseer je je partner oprecht zonder daarin je eigen wens door te drukken. Ook hij vond dat heel moeilijk.

Verder werd helder dat het niet een kwestie van kiezen tussen elkaar is. Het voelde tot op dat moment of wij elkaar de liefde moesten bewijzen. Maar dat is niet zo.

Onze liefde is oprecht.

Mijn man had het heel erg het gevoel dat hij tweede keus is als ik voor de kindjes kies.

Voor mij voelt dat als gelijk. Beide voelt als een groot gemis.

En nu?

Het gesprek liep vreselijk uit. Mijn man moest enorm haasten om nog op tijd op het werk terug te zijn.

Ik voelde mij leeg. Het was verhelderend en verwarrend tegelijk en het heeft zeker nut gehad. Hoewel ik dat op dat moment even niet kon voelen.

We hebben afgesproken dat zij dinsdag, de dag na de deadline, belt wat mijn keuze is geworden.

Toen ik weer alleen was heb ik Marco Borsato opgezet en even heel hard mee geblérd op zijn emotionele nummers.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws, #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je