Snap
  • Nieuws
  • kinderen
  • vader
  • mishandeling
  • beroep
  • hoger

Vader laat tatoeage zetten van 'huilbaby' die hij zelf doodsloeg

"Ik sta ermee op en ga ermee slapen"

Een Belgische vader van vier kinderen vraagt in hoger beroep om een flinke strafvermindering voor het doodslaan van zijn drie maanden oude zoontje en het zwaar mishandelen van zijn tweelingbroertje. In april kreeg hij een celstraf van acht jaar. Volgens zijn advocaten hield hij zielsveel van de kinderen, maar zou het feit dat het huilbaby's waren hem teveel geworden zijn. 

De tweeling werd eind 2015 geboren, maar moest eerst een tijdje op de dienst neonatale zorg blijven. Toen de kinderen eindelijk naar huis mochten, bleek na enkele weken dat hun vader de kinderen mishandelde. 

Schedelbreuk

Een van de kindjes kreeg op een gegeven moment stuipen en werd naar het ziekenhuis in Deinze (bij Gent) gebracht. Daar bleek hij vocht in zijn hoofdje te hebben. En een scan bij zijn broertje onthulde dat die een schedelbreuk had opgelopen. Een van de jongens overleefde het niet, de andere kroop door het oog van de naald maar leed volgens de rechter in eerste aanleg ‘een zware fysieke en psychische impact’.

Begin dit jaar pleitte de verdediging van de vader voor een celstraf met uitstel en dat doet ze nu opnieuw. Volgens zijn advocaten is hij een zorgzame vader. "Hij hield zielsveel van de jongens, maar de situatie van onmacht en extreme stress is hem te veel geworden. Het ging om een overdreven reactie door het ontroostbare karakter van de huilbaby’s", klonk het volgens Het Nieuwsblad.

De man zou getekend zijn voor het leven en liet een tatoeage van zijn zoontje op zijn rug zetten. Hij betuigde ook opnieuw zijn spijt: "Ik sta ermee op en ga ermee slapen", zei de Belg, die nog altijd gesteund wordt door zijn vrouw en zijn familie.

Geweld

Het is maar de vraag of de rechter er nu anders over denkt, want het vorige vonnis liet er geen twijfel over bestaan dat de man als enige verantwoordelijk was voor het geweld tegen de baby’s: "Hij sloeg hen op het hoofd, schudde hen doorheen en wierp en op de grond", klonk het toen.

Ook dat hij aanvankelijk vertelde dat zijn vierjarige zoon de tweeling had toegetakeld, kon in april niet op begrip rekenen bij de rechter, die de man een "duidelijk gebrek aan schuldbesef" verweet.

Bron: Algemeen Dagblad 

4 jaar geleden

Wanneer word (onder andere) Nederland een keer wakker? Er is zoooo weinig hulp voor dit soort situaties. De dokter doet/weet niks, kinderarts exact het zelfde. Ik heb 4 maanden lang een huil baby gehad, ik was kapot, maar je gaat door ook voor de andere kinderen binnen het gezin. Ik heb nooit de gedachte gehad mijn zoon iets aan te doen, dus kan me hierin niet vinden.. het is alsof ze maar wat proberen, probeer maar inbakeren, probeer maar medicijnen. En als niks helpt, zeggen ze gewoon, hij/zij groeit er vast ooit wel overheen.... ongelofelijk. Er moet meer hulp komen, maar ouders moeten ook om hulp durven vragen...