{{ message.message }}
{{ button.text }}

Twee zusjes zijn exact een jaar na elkaar geboren

Twee familieleden of vrienden die op dezelfde dag jarig zijn, dat komt wel vaker voor. Maar twee zusjes die op de minuut af een jaar na elkaar geboren worden is wel heel bijzonder!

Afbeelding blog 'Twee zusjes zijn exact een jaar na elkaar geboren'
"Ik kan het nog nauwelijks bevatten", vertelt moeder Melissa Klaster uit het Friese Grou. Gisterochtend werd haar dochter Skye Jadelynn om 06.32 uur exact een jaar na haar zusje Starlie Jeslynn geboren.

Nooit verwacht

"Huh is het echt gebeurd?”, dat vraagt de 21-jarige Melissa zich ruim 24 uur later af. "Het is wel heel bijzonder dit”. We hebben wel gewild dat onze kinderen heel dicht op elkaar zaten, want ik ben zelf eentje van een tweeling. Ik heb dat altijd ervaren als iets leuks en heel gezellig, want we konden alles samen doen.Dat wilden wij ook graag, maar dat er precies een jaar tussen zou zitten, hadden we nooit verwacht.”

Heel bijzonder 

Verloskundige Pia Prins, die Klaster tijdens haar zwangerschap begeleidde en bij de bevalling aanwezig was, vertelt dat het een hele gebeurtenis was en bovenal heel bijzonder. Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt. Ik heb wel moeders die binnen het jaar een tweede kind krijgen, maar niet op dezelfde dag en al helemaal niet op exact dezelfde tijd. Dat is echt uniek.” 

Uitgerekende datum

Na 39 weken en drie dagen zwangerschap kwam de tweede dochter van het stel ter wereld. "Daarom hadden we het ook nog niet verwacht” We hadden het wel gehoopt op de verjaardag van onze eerste dochter, maar wisten ook dat dit niet mijn uitgerekende datum was. Je kan niet voorspellen wanneer het begint." 

Toeval

Volgens de verloskundige werd er om het kraambed heen wel stiekem op de klok gelet. Het kind had bij hard persen misschien een paar minuten eerder geboren kunnen worden, maar dan had de moeder misschien wel hechtingen nodig gehad en dat wil je altijd voorkomen. Er is niks gemanipuleerd, het is puur toeval.” 

Naast dezelfde geboortedag en hetzelfde geboortetijdstip hebben beide zusjes ook nog eens dezelfde voorletters. Volgens de verloskundige die gisteren bij de bevalling was, is deze keuze behoorlijk onpraktisch. "Als je kinderen hebt met dezelfde namen en geboortedata is het waarschijnlijk gedoemd om problemen op te leveren met zorgverzekeraars en tandartsen", grapt ze.

Schelen jullie kinderen veel van elkaar qua geboortedatum? 

Bron: AD

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je