Snap
  • Nieuws
  • Steunelkaar
  • voorallemamas
  • weesliefvoorelkaar
  • coronavirus

Stop met hamsteren van kunstvoeding!

Denk aan elkaar en vooral aan de kinderen.

Om mij heen bleek al enige paniek te ontstaan en was het hamstergedrag al flink actief. Ik wilde graag een pak kunstvoeding halen bij de Kruidvat en ja hoor, het was op. De medewerkster legde uit dat deze pas volgende week donderdag weer aangevuld zouden worden, wat nog wel even zou duren. Ook andere vestigingen (via familie, vrienden etc.) bleek ook alles geplunderd te zijn. Uiteindelijk moest ik dan toch over naar een ander, duurder merk (twee keer zo duur). Misschien zijn er mensen die dat wel helemaal niet kunnen betalen?

En ondertussen hoop ik maar dat dit probleem niet blijvend is. Dat er een beleid komt dat men maar maximaal 2 pakken van kunstvoeding mee mag nemen bijvoorbeeld. Ook op de website is bewust alles op uitverkocht gezet, hoorde ik naderhand. Om te voorkomen dat alles wordt leeg gehaald. 

Mijn kleine nichtje is van de week geopereerd aan haar schisis (hazenlip). Zij kan niet zonder pijnstillers. Mijn zus heeft net via de apotheek kunnen regelen, maar verder bleek alles uitverkocht. 

Hoe is het mogelijk? Waar gaat het heen? Kunnen we alsjeblieft beschaafd blijven en nadenken over wat we met zijn allen aan het doen zijn? Dit maakt mij kwaad en verdrietig. Ik schaam me voor mijn eigen volk. Laten we niet in paniek raken en er voor elkaar zijn. Denk aan een ander voordat je de keus maakt het hele schap leeg te kopen.