{{ message.message }}
{{ button.text }}

Steeds meer baasjes sluiten huisdierenverzekering af

Het aantal afgesloten huisdierenverzekeringen is met 55 procent gestegen.

Afbeelding blog 'Steeds meer baasjes sluiten huisdierenverzekering af'

Voor steeds meer huisdieren in Nederland wordt een verzekering afgesloten. In de eerste helft van 2019 steeg het aantal afgesloten ziektekostenverzekeringen met 55 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018, dat meldt verzekeraar Reaal Dier & Zorg. Het gaat vooral om pups, honden jonger dan twaalf maanden.

In 2019 zijn ruim vierduizend nieuwe polissen voor huisdieren afgesloten. Relatief het vaakst voor een hond en in een op de vijf gevallen voor een kat. "Honden en katten worden steeds meer gezien als volwaardig lid van het gezin", legt een woordvoerder van Reaal Dier & Zorg uit. "Mogelijk redeneren kasteneigenaren dat een 'binnenkat' minder kans heeft op een bezoekje aan de dierenarts." 

De stijgende medische kosten spelen volgens haar een grote rol bij de beslissing om een huisdierenverzekering af te sluiten. "Een dierenartsnota van 1.000 euro is echt geen uitzondering meer. Denk aan: MRI-scans, transplantaties, oncologische behandelingen of orthopedie."

Aanvullende dekkingen zijn volgens de verzekeraar minder gewild dan de standaardziektekostenverzekering. "Alleen de aanvullende dekking voor het gebit is populair bij baasjes." Een op de vier dierenbezitters koos dit jaar voor deze dekking. 

Bron: NU

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je