Snap
  • Nieuws
  • Zwanger

Spanning ten top

Afgelopen week was het dan zover, we kregen de 20 weken echo. Uiteraard blij dat alles dik in orde was, maar spannend bleef het of het een jongen of een meisje zou zijn.

Vooraf uitgebreid besproken of we het zouden vertellen of niet, kwam mijn vriend met de nuchtere reactie:  bij de mensen die echt geinteresseerd zijn kun je waarschijnlijk moeilijk je mond houden en de wat kan het jou boeien of de mensen die het niet willen weten het weten. Tja, point taken.

Dan moest het wel op een leuke manier verteld worden vonden we allebei en zo kwamen we op een artikel over de 'gender reveal party'. Helemaal hip in Amerika. Nu ben ik normaal niet zo van het overnemen van de over de top amerikaanse tradities, maar deze zag ik wel zitten en dan op onze nuchtere Hollandse manier.

Het was zover, de dag van de echo en de echoscopiste die maar al te graag mee wilde werken, na de echo werd er netjes jongen of meisje op een papiertje geschreven en deze werd in de envelop gedaan (uit voorzorg 2 enveloppen en papiertjes meegenomen en laten beschrijven voor het geval er eentje verloren zou gaan)

Ik vol spanning met een dichte envelop naar de taarten maker, die erg veel zin had in deze opdracht en het volgens mij ook wel grappig vond dat ze het geslacht wist voordat ik dat wist.

2 dagen later was het zover, ons feestje. Samen met een select groepje mensen, al was dat best een lachertje als je de 40 mensen in onze huiskamer zag, maar ja, wat wil je met familie aan 2 kanten en dan ook nog een klein handje vrienden (uiteraard op deze leeftijd met aanhang)

Om 14.00 was het dan zover....ok, ik lieg, het was 14.15 omdat mijn vader het gewoon presteerde te laat te komen op onze speciale middag.... het aansnijden van de taart....

De taart was blauw....we krijgen een zoon.

Hoe bijzonder dit te delen omgeven door mensen waar je om geeft en hoe leuk dat er meer van dit soort feestjes aan zitten te komen omdat mensen het zo'n leuk idee vinden.

Bij mij was het in gedachten even wennen, ook al had ik vanaf het begin een duidelijk gevoel dat het een jongen zou zijn, stiekem had ik in mijn hoofd toch al roze jurkjes gekocht en de kinderkamer bekleed met pip behang en een kroonluchtertje opgehangen. Even schakelen dus, maar nu ik gewend ben kijk ik enorm uit naar het moment dat ik ons zoontje in mijn armen kan houden.

Nu genieten.

Liefs Kim

 

 

www.mamabear.nl

11 jaar geleden

Dit is zeker een heel leuk idee, jammer dat ik dit niet meer kan doen anders had ik het ook gedaan. Zelf maak ik ook taarten en cupcakes en idd heb ik ook aandacht op mijn website voor de Gender reveal party. Voor diegene die nieuwschierig zijn en/of het leuk vinden kunnen even een kijkje nemen d.m.v deze link: http://www.taartenvanedith.nl/genderrevealparty.php

11 jaar geleden

Wij hebben ons bij de geboorte laten verrassen :p Maar als we het van te voren zouden willen weten zou ik me geen leukere manier kunnen bedenken! :) Geniet nog van je zwangerschap!

11 jaar geleden

Wat een leuk idee! En hoe herkenbaar dat je moet wennen! Wij waren er beide van overtuigd dat we een meisje zouden krijgen, tot de 20 weken echo, haha! Dan is het inderdaad even schakelen!

11 jaar geleden

Zo'n taart opdrachten heb ik ook al 2x gedaan. Heel leuk zo'n verrassing, pas tijdens het aansnijden van de taart te zien wat het geslacht is. Bij ons komen er geen kids meer bij maar ik zou t anders ook zo doen :-)