{{ message.message }}
{{ button.text }}

Soms ben je zelf je grootste vijand.

Een blog tussendoor.

Afbeelding blog 'Soms ben je zelf je grootste vijand.' Achtergrond blur afbeelding

Ik gooi er even een blog tussendoor. Het zit me hoog. Ik voelde me de afgelopen weken bleh. Mental health wordt steeds meer bespreekbaar gemaakt en altijd denk ik, WAUW. zoveel respect, super stoer, voor een ander. Niet voor mij, maar vandaag ga ik toch eens die muren afbreken en er een blog over schrijven.

Laten we het maar benoemen zoals het is: Ik ben faalangstig als de klere en hoog gevoelig als de malle, met een sprankje jeugd trauma die af en toe nog zijn neus wil laten zien.

Het pretpakket! (Grapje, natuurlijk.)

Ik ben faalangstig als de klere en hoog gevoelig als de malle, met een sprankje jeugd trauma die af en toe nog zijn neus wil laten zien.

Ik denk altijd dat ik alles, maar dan ook echt alles verkeerd doe. Iets vergeet. Er echt een ramp gebeurt als ik een foutje maak. Ik pieker me helemaal suf over een klein detail waar een ander al lang niet meer naar omgekeken had.

Als er iemand chagrijnig de kamer in komt, voel ik dat vrijwel direct . En wil ik of in mijn holletje kruipen als een maf konijn of people pleasen. Want, het komt natuurlijk door mij. Ik ben de reden dat die gene boos, verdrietig etc is.  

Maak er 'ok' van en ik kan de rest van de dag niet eten.

Ik ben dus een heel vervelend persoon.... Voor mezelf. Ik kan mezelf compleet gestoord maken. Alleen al als je mij een antwoord stuurt die bestaat uit een woord als 'oke.' OH EM GEE . Maak er 'ok' van en ik kan de rest van de dag niet eten. Of ik eet alles. Het is maar net in wat voor bui ik ben.

Mijn mentale gezondheid is deze afgelopen 2 weken dus butt. Ik wil mooi zijn, de perfecte huisvrouw, de geweldige moeder, de beste kok, de alles kunner. Dit kan niet allemaal. Er zullen concessies gedaan moeten worden. Wat ik wel ben is een sterke vrouw, die ik graag wil dat mijn dochter ziet nu ze opgroeid. Ook al is ze 4 maanden. Ze zal zien dat ik met de jaren die volgen gewoon nog leer, verbeter. En dat Rome niet in een dag gebouwd is, dus dat wij ook blijven leren tot.. TJa, we te koppig zijn om het niet te doen? 

Al die mooie plaatjes? Erachter zit misschien wel een verhaal die een stuk minder mooi is als het plaatje van dat mooie strand en die brede glimlach.

Een sterke mama, die voor zichzelf op durft te komen en waar nodig is haar fouten toe kan geven, maar niet onder doet tot wie dan ook. Instagram, facebook noem het op is niet altijd de realiteit. Al die mooie plaatjes? Erachter zit misschien wel een verhaal die een stuk minder mooi is als het plaatje van dat mooie strand en die brede glimlach.

Dus hoe moeilijk het ook is, jij kan het, ik kan het, Wij kunnen het verdomme allemaal. We zijn allemaal mooi, sterk, lief, warm, zacht, w/e jij wil zijn.. Doe het voor jezelf, want mens, je bent mooi in al je imperfecties!

 Note to self: JIJ DUS OOK MAFKEES.

We doen allemaal wat we het besten achten op het moment. We willen allemaal het beste voor de mensen van wie we houden.

En jij, jij doet het goed. Je bent oke, ik ben oke. En dit dan zo vaak herhalen tot je het zelf gelooft.

Women. Empower. women.


En een ode aan de vrouw die vandaag de tijd nam om mij persoonlijk een berichtje te sturen om te zeggen dat ik een lekkerding ben. En wel goed genoeg. Je weet zelf niet hoeveel dit met me doet. Je hebt helemaal gelijk wij vrouwen mogen elkaar echt wat vaker complimenteren. 

Dus jij die dit leest. 

Je bent een lekkerding. En heel veel mensen houden van je. 


Note to self: JIJ DUS OOK MAFKEES.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je