{{ message.message }}
{{ button.text }}

Snelcursus zwemmen - beter van niet!

Snel in de zomervakantie je zwemdiploma halen met een serie turbozwemlessen. Super handig zou je denken, maar wat blijkt? Zwemmen kun je niet in zo'n korte tijd goed leren, daarvoor is herhaling nodig. De basistechniek is zo aangeleerd, maar de coördinatie tussen armen en benen niet.

Afbeelding blog 'Snelcursus zwemmen - beter van niet!'

KNZB (Nederlandse zwembond) maakt zich zorgen omdat deze turbozwemcursussen erg populair zijn. Wat zorgwekkend is, is dat er geen afspraken of regels zijn omtrent zwemlesmethoden. Ook het afzwemmen zelf is nogal breed gekaderd. Er hoeft niet eens een gecertificeerde leraar bij betrokken te zijn. Jij en ik kunnen een zwemdiploma uitreiken!

Marjolein van Tiggelen (van de Nationale Raad Zwemdiploma’s) stelt het volgende: 'Iedereen mag een zwemdiploma uitgeven. Jij mag bij wijze van spreken morgen een kind in de sloot laten springen, drie keer heen en weer laten zwemmen, een papiertje ontwerpen en zeggen: hier, je diploma.’

Bron: Telegraaf

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je