{{ message.message }}
{{ button.text }}

Sarah (28) onderging dubbele borstamputatie en chemokuur maar blijkt nooit borstkanker te hebben gehad

Volgens de directie van het ziekenhuis gaat het om een 'menselijke fout'.

Afbeelding blog 'Sarah (28) onderging dubbele borstamputatie en chemokuur maar blijkt nooit borstkanker te hebben gehad'

Sarah Boyle (28) is gebroken. Maandenlang onderging ze chemotherapie, waarna uiteindelijk haar beide borsten werden geamputeerd. Vervolgens kreeg ze te horen dat de verkeerde diagnose was gesteld en ze helemaal geen borstkanker had...

Eind 2016 stortte Sarah's wereld in toen ze van artsen te horen kreeg dat ze ernstig ziek was. Maar wat er in de daaropvolgende jaren gebeurde, heeft haar nog veel meer getraumatiseerd. De dokters wilden logischerwijs koste wat het kost vermijden dat de kanker zou uitzaaien. Daarom onderging Sarah meerdere sessies chemotherapie en een dubbele borstamputatie. Vervolgens volgde een borstreconstructie.

Pas in juli 2017 kwamen de behandelend artsen erachter dat er een fout was gemaakt. Het resultaat van de biopsie bleek verkeerd gerapporteerd te zijn. Sarah had helemaal geen kanker en de zware behandelingen waren dus niet nodig geweest. De directie van het ziekenhuis excuseerde zich voor de verkeerde diagnose, volgens hen ging het om een 'menselijke fout'.

"De afgelopen jaren waren heel zwaar voor me. Het feit dat mij verteld werd dat ik kanker had, was op zich al verschrikkelijk. Maar om daarna te horen dat al die behandelingen en operaties onnodig waren, was pas echt traumatiserend voor mezelf en mijn gezin", vertelt Sarah.

Alsof dit nog niet erg genoeg is, ondervindt Sarah nog steeds de nadelige gevolgen van de behandelingen en heeft ze een hoger risico op kanker heeft door de borstreconstructie. Ook heeft ze te horen gekregen dat de kankerbehandelingen zouden kunnen leiden tot vruchtbaarheidsproblemen, toch werd ze nog een tweede keer moeder. Ze kon echter geen borstvoeding geven aan haar zoontje Louis.

Sarah heeft een advocatenbureau ingeschakeld voor nader onderzoek. "Dit is een schokkende zaak waarbij een jonge moeder hartverscheurend nieuws heeft gekregen en zware behandelingen heeft moeten ondergaan die achteraf gezien niet nodig waren", verklaarde advocate Sarah Sharples. "Het hele gebeuren heeft een enorme impact gehad op mijn cliënte op zo vele manieren. We willen nu nagaan of het ziekenhuis maatregelen heeft genomen om dergelijke drama’s in de toekomst te voorkomen."

"We maken ons ook grote zorgen over het type implantaten dat werd gebruikt om de borsten van Sarah te reconstrueren. Er zijn berichten over een mogelijke verband met een zeldzame vorm van kanker. Het is begrijpelijk dat onze cliënte met een aantal vragen zit die zo snel mogelijk beantwoord moeten worden", aldus de advocate.

Bron: AD

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je