{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ruime meerderheid Nederlanders wil rookverbod op plekken met kinderen

en vindt dat er meer maatregelen moeten worden genomen..

Afbeelding blog 'Ruime meerderheid Nederlanders wil rookverbod op plekken met kinderen'

Zeven op de tien Nederlanders vindt dat het aantal plaatsen waar veel kinderen komen met een rookverbod moet worden uitgebreid. Een grote groep is voorstander van een wettelijk verbod om te roken voor kinderboerderijen, bij middelbare scholen, speeltuinen en buitensportterreinen.

Daarnaast moeten ook de omgeving van kinderdagverblijven, buitenzwembaden, voetbalstadions, attractieparken en perrons geheel rookvrij worden.

Om te voorkomen dat jongeren beginnen met roken wil 71 procent dat sigaretten niet zichtbaar zijn in het winkelaanbod. Ruim driekwart van de Nederlanders, namelijk 76 procent, wil een meer actief rookvrijbeleid in Nederland.

Dit allemaal blijkt uit een onderzoek naar maatregelen die tabaksgebruik ontmoedigen, dat in opdracht van KWF Kankerbestrijding is uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar.

Meer inzet

Van de ruim 1100 ondervraagde volwassenen vindt 80 procent dat de overheid maatregelen moet nemen om te voorkomen dat jongeren beginnen met roken, maar er is ook een meerderheid die wil dat bedrijven zich inzetten voor het begrip 'rookvrije generatie'.

De helft van de mensen wil zelf actie ondernemen door gesprekken met kinderen aan te gaan, petities te tekenen en rokers in de buurt van kinderen aan te spreken.


Ben jij het hiermee eens? Waarom wel/niet?


Bron: NU

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je