Snap
  • Nieuws
  • Voeding

Recept: blauwebessen plaattaart

Heerlijk voor bij de thee!

Ingrediƫnten:

250 gram blauwe bessen

1 ei

1 hoeveelheid bladerdeeg op rol

150 gram witte chocolade

1 limoen

100 gram mascarpone

Wat moet ik doen?

Verwarm de over voor op 200 graden. Rol de bladerdeeg uit en leg het op de bakplaat. Maak rondom de plak bladerdeeg inkeepjes op ongeveer 2 centimeter van de rand en prik vervolgens met een vork gaatjes in de bodem.

Smelt de 150 gram witte chocolade in een kom boven en pan met zachtjes kokend water. Meng vervolgens de limoenrasp van 1 limoen door de gesmolten chocolade.

Schep alles op de plak bladerdeeg en verdeel dit met de bolle kant van een lepel over de plak. Pas op dat je de chocolade niet over de rand verdeelt.

Was de blauwe bessen af en maak ze voorzichtig droog met een theedoek of keukenpapier. Strooi deze dan over de plak met chocolade. Smeer de deegrand in met een losgeklopt eitje.

Bak de taart 20 tot 25 minuten in de oven gaar.

Haal vervolgens de taart uit de oven! Eetsmakelijk :-)

Bron: Jamiemagazine.nl