{{ message.message }}
{{ button.text }}

Prins Harry en Meghan Markle zijn tweede kindje verloren door miskraam

Meghan Markle en de Britse prins Harry zijn in juli hun tweede kindje verloren, dat vertelt Meghan Markle in een ingezonden stuk in The New York Times, waarin ze over de miskraam vertelt.

Afbeelding blog 'Prins Harry en Meghan Markle zijn tweede kindje verloren door miskraam'

In het artikel in The New York Times vertelt de hertogin dat ze ineens een scherpe kramp voelde in haar buik en direct wist dat het niet goed zat. Ze is toen opgenomen in het ziekenhuis. "Ik zag het hart van mijn man breken."

"Het was een ochtend in juli die begon zoals elke normale dag: ontbijten, de honden voeren". De Amerikaanse actrice was net klaar met het verschonen van Archie, de eerste zoon van het echtpaar, toen ze op de grond viel. "Ik neuriede een slaapliedje om ons allebei te kalmeren, maar dat stond in groot contrast met het gevoel dat ik op dat moment had."

Ze schrijft: "Ik wist, terwijl ik mijn eerste kind vasthield, dat ik mijn tweede kind aan het verliezen was."

Met dit artikel wil ze het taboe op miskramen doorbreken. Volgens haar is er niet genoeg aandacht voor het onderwerp en wordt hier te weinig over gesproken. Daardoor wordt er vaak te eenzaam gerouwd, schrijft ze.

Are we ok?

Meghan Markle grijpt het verlies aan om te beschrijven hoe belangrijk het is om elkaar te vragen hoe het gaat. "Verlies en pijn hebben vele van ons dit jaar getroffen." Ze heeft het over verschillende gebeurtenissen in 2020, waaronder de slachtoffers van de coronacrisis, maar ook het overlijden van Breonna Taylor en George Floyd, die om het leven kwamen door politiegeweld. In het ziekenhuisbed is ze zich gaan realiseren dat de eerste vraag die gesteld moet worden, is: "Are you ok?" Het is volgens de hertogin een belangrijke vraag om aan elkaar te stellen.

Volgens Markle voelen mensen zich in 2020 meer alleen dan ooit tevoren. "We wennen aan een nieuw normaal waar gezichten zijn bedekt met gezichtsmaskers, maar het dwingt ons ook om elkaar in de ogen te kijken. Voor het eerst in lange tijd zien we elkaar echt staan."

Bron: NOS

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je