{{ message.message }}
{{ button.text }}

Plotse verlamming van kleuter is mysterie

Tot haar mama naar het hoofd van haar dochtertje keek

Afbeelding blog 'Plotse verlamming van kleuter is mysterie'

De 5-jarige kleuter Kailyn was plotseling verlamd, steeds toen zij probeerde te staan viel ze om en spreken was ook lastig. Was ze niet goed wakker geworden? Of sliepen haar beentjes? Nee, de oorzaak was een mysterie. 

Maar toen keek de moeder van Kailyn Griffin eens goed naar het hoofdje van haar dochter, ze zag een teek zitten. Ze besloot deze te verwijderen en is naar het ziekenhuis vertrokken. 

Volgens artsen leed het meisje aan paralyse ascendens, een verlamming waarbij het gif uit het teekspeeksel de motorische zenuwcellen lamlegt. Doorgaans begint een dergelijke verlamming 5 tot 7 dagen na de beet en tast als eerst de benen aan. Het kan dodelijk zijn wanneer de ademhalingsspieren worden verlamd. 

Gelukkig werd de teek bij Kailyn snel weggehaald waardoor zij herstelde. Aan het einde van de dag kon zij weer lopen! 

Jessica (de moeder van Kailyn) deelde het verhaal op Facebook om andere ouders te waarschuwen. “Alsjeblieft, kijk altijd goed na of er geen teek op het lichaam van je kinderen zit!”, luidde haar advies. Bekijk het hieronder:

BRON: HLN

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je