Snap
  • Nieuws

Paarse vlinder, goed initiatief?

Milli was zwanger van een tweeling. Uiteindelijk werd één van de twee gezond geboren. Ze bedacht de 'paarse vlinder' om vervelende gesprekken in het ziekenhuis te voorkomen. Wat vind jij van dit initiatief?

Milli beviel van twee meisjes: Skye en Callie. Met Skye ging het in de buik al niet goed en zij overleefde de bevalling niet. Voor Milli onbeschrijfelijk moeilijk, aan de ene kant was ze mega trots op Callie die ondanks een vroege geboorte, het erg goed deed. Aan de andere kant had ze zojuist haar kind verloren, de kleine Skye.

Veel ouders in het ziekenhuis op dezelfde afdeling hadden een kindje die aan het vechten was voor zijn of haar leven. Logischerwijs praat je met elkaar en probeer je sterkte te wensen. Het was alleen niet duidelijk dat Callie er een van een tweeling was dus kwamen er veel opmerkingen: 'Ben maar blij dat je kunt focussen op een kleintje, wij hebben er twee in kritieke toestand', of 'Wat fijn dat het bij jullie zo voorspoedig gaat'. De mensen die deze opmerkingen gaven waren uiteraard niet op de hoogte van Skye. Daar moest iets aan veranderen vond Milli.

Om zowel voor andere ouders als het personeel in het ziekenhuis duidelijk te maken dat er een kindje overleden is, plaatste ze een paarse vlinder in het wiegje van Callie en hing de 'spelregels' op in de gangen van het ziekenhuis. Hierop staat: 'Let op, een parse vlinder in het bedje van een kindje betekent dat er een tweeling zusje of broertje overleden is.'

In verschillende ziekenhuizen verschenen steeds vaker paarse vlinders en ouders ervoeren dit als prettig. Er waren namelijk geen ongemakkelijke gesprekken meer.

Onderstaand een heftige foto van Skye en Callie

Wat vind jij van dit initiatief?

Bron: That viral feed

7 jaar geleden

Mooi initiatief, hopelijk doen de ziekenhuizen hier ook wat mee.

7 jaar geleden

een fijn voorstel om dit te te gaan proberen voor degen die daar baat bij hebben en voor de overleden kindertjes ...

7 jaar geleden

Ik hoop tot ze dit eigenlijk overal gaan toepassen. Maakt het makkelijker voor iedereen

7 jaar geleden

wij hebben ook een tweeling waar van 1 meisje al in mijn buik was overleden. vind dit een mooi initiatief had hier zeker gebruik van gemaakt