{{ message.message }}
{{ button.text }}

Oudste moeder ter wereld (74) bevalt van tweeling

Ze trouwde ruim 50 jaar geleden met haar man, maar kinderen krijgen lukte niet

Afbeelding blog 'Oudste moeder ter wereld (74) bevalt van tweeling '

Een vermoedelijk 74-jarige vrouw wordt sinds vandaag gezien als de oudste moeder ter wereld. De Indiase is bevallen van een gezonde tweeling middels ivf-techniek. Ze maken het allen goed.

De vrouw, Erramatti Mangayamma, is donderdagochtend in het ziekenhuis bevallen van twee dochtertjes. Haar echtgenoot Raja Rao was erbij. Het stel is al ruim 50 jaar getrouwd, maar kon nooit kinderen krijgen. 

Erramatti zegt dat haar 55-jarige buurvrouw haar inspireerde toen zij op 55-jarige leeftijd kinderen kreeg middels ivf. "Dan kan ik het ook" - dacht de gepensioneerde vrouw. 

De leeftijd van Mangayamma is niet officieel vastgesteld, maar als die klopt, dan is ze acht jaar ouder dan de huidige recordhouder. Maria del Carmen Bousada de Lara was 66 jaar toen ze beviel.

Historische geboorte

De IVF-kliniek in Guntur zou het grootste deel van de kosten op zich hebben genomen, omdat artsen zich ervan bewust waren dat een geboorte historisch zou zijn

"Ik kan mijn gevoelens niet vatten in woorden”, reageert de moeder. "Deze baby’s maken mij compleet. Het wachten is na zestig jaar geëindigd. Nu zal niemand me meer onvruchtbaar noemen.”

Bron: De Telegraaf

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je