{{ message.message }}
{{ button.text }}

Opmerkingen over jouw zwangere buik? Lotte is er klaar mee!

''Zo, jij gaat zeker bijna werpen'' werd haar zomaar toegeroepen. En daarmee is zij niet de enige zwangere vrouw die regelmatig opmerkingen krijgt over de groter wordende buik. Opmerkingen waar je best onzeker van kunt worden, die niet altijd gepast zijn... Lotte uitte haar frustratie in een mooie Instagram post. Check hier:

Afbeelding blog 'Opmerkingen over jouw zwangere buik? Lotte is er klaar mee!'

Verliefd was ik op mijn groeiende buik. Wilde ik een half jaar geleden nog het liefst plat, platter, platst zijn, nu keek ik met liefde hoe mijn buik iedere week een beetje boller werd. ‘Zie je al iets?’ vroeg ik regelmatig aan Clemens, terwijl ik mijn rug hol maakte en mijn buik zo ver mogelijk naar voren stak. Onwijs trots was ik op die groeiende Bennie in m’n buik. En dan opeens word je van je roze wolk gedonderd, omdat er mensen zijn die het nodig vinden om zwangere vrouwen te bodyshamen. ‘Zo, je gaat zeker al bijna werpen’ (sowieso: wie gebruikt het woord werpen? Ik ben toch geen zeug?) en ‘Nou, nou, dat wordt dan wel een flinke buik’. Van vriendinnen hoorde ik dat mensen aan hen durfde te vragen of ze zeker wisten dat het geen drieling zou worden of dat de buik wel héél erg groot was… WAT? HE? HOE? Wie zijn die mensen om met een zuinig mondje een oordeel te vellen over mijn zwangere buik? En vooral: waarom? Waarom is het nodig om iemand te bekritiseren die in één van de mooiste periodes van haar leven zit? Die dankzij de hormonen toch al overal om moet huilen? Waarom? Voel je je dan beter over je eigen lichaam? Wil je dat ik minder geniet van mijn zwangerschap?' En niet alleen mijn buik krijgt het te voortduren. Zo zei iemand dat ik nog maar even moest genieten van mijn borsten, omdat ze na de bevalling sowieso in theezakjes zullen veranderen (?) en dat mijn taille ook nooit meer zal worden wat het is geweest. Ik vind het zo jammer, want ik merk dat ik de laatste dagen steeds vertwijfeld in de spiegel kijk. Issie echt zo groot? Moet ik hem gaan verstoppen? En dan kunnen Clemens en mijn vriendinnen wel honderd keer zeggen dat ik zo mooi zwanger ben, ik heb nu continu een stemmetje in mijn hoofd dat iets anders zegt. ZO JAMMER. Dus bij deze een grote dikke FUCK YOU naar mensen die het nodig vinden om zwangeren te bodyshamen. ?

Een bericht gedeeld door Lotte Gerritse ✈️ (@lottegerritse) op

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je